8 calități neașteptate date de o copilărie nefericită

SAD-CHILD-facebook

Copilăria este adesea zugrăvită ca o perioadă idilică din viață, plină de inocență și libertate în sânul unei familii iubitoare, care ne lasă amintiri frumoase, de-a lungul vremii. Din nefericire, pentru mulți dintre noi, copilăria înseamnă situații extrem de tensionate, de la o vârstă foarte fragedă.

Nimeni nu își amintește cu plăcere despre divorțul părinților, mutări frecvente, abuz, sau boală îndelungată, pentru că toate acestea au distrus ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai fericită și lipsită de griji perioadă din viață. Pentru că nu mai putem schimba trecutul, e bine să înțelegem că putem reuși să ne depășim traumele copilăriei, devenind adulți plini de încredere în noi și împliniți.

Din vreme ce copilăria are un rol hotărâtor în formarea viitorului adult, poate fi dificil să înțelegem cum o copilărie nefericită ne poate fi benefică. În timp ce este important să îi protejăm pe copii de greutăți, este de asemenea important să recunoaștem puterea spiritului uman de a transforma adversitățile în lecții valoroase de viață.

Deși este imposibil să ne imaginăm toate efectele produse de o copilărie nefericită în viața noastră, dacă reușim să ne eliberăm de suferință, conștientizăm că am dobândit niște calități neașteptate.

Ai avut o copilărie nefericită sau presărată cu greutăți? Dacă răspunsul este DA, iată ce calități minunate ți-a dăruit:

1. Recunoștință pentru momentul prezent

Mulți oameni trec prin viață, alergând fără rezultat după următoarea mare realizare, din credința falsă că acea realizare le va aduce fericirea. Cu toate acestea, tu ai învățat mult timp în urmă că lucrurile simple sunt cele care te fac fericit. Doar faptul că știi că nu mai ești nevoit să trăiești într-un trecut dureros, îți oferă o recunoștință profundă pentru prezent.

2. Curaj în momente dificile

Copiii care au fost nevoiți să treacă prin situații pe care nu le-au putut controla, au învățat să se adapteze în orice situație. Fie că a trebuit să te ferești adesea de situații tensionate, sau să te lupți cu sărăcia, ai învățat cum să faci ceea ce poți mai bine, indiferent de ce se întâmplă la un anumit moment. Acum, în momentele când adversitatea lovește, te ferești rapid și faci un plan pentru a îmbunătăți situația.

3. Determinare pentru a fi un părinte bun

Din nefericire, lipsa capacității de a fii un bun părinte este unul dintre principalele cauze ale unei copilării nefericite. Poate că părinții tăi nu ți-au acordat atenție sau s-au luptat cu o dependență. Indiferent de defectele părinților tăi, tu te-ai hotărât să nu repeți greșelile lor. De fapt, această determinare te-a făcut să citești cărți, să faci terapie și să ceri ajutorul celorlalți atunci când nu te poți descurca, pentru că sănătatea emoțională a copiilor tăi este una dintre cele mai importante preocupări ale tale.

4. Abilitatea instinctuală de a evalua o situație

Poți evalua rapid o persoană nouă din cercul tău social și poți înțelege ușor semnele unei schimbări de la locul de muncă. Prietenii tăi comentează adesea ușurința ta de a simți când sunt supărați și ușurința ta de a le da cel mai potrivit sfat, atunci când ți-l cer. Aceste lucruri vin din ușurința ta de a-ți păzi spatele, de la o vârstă foarte fragedă. Instinctul tău natural a fost ascuțit la maxim până la vârsta când ai devenit adult.

5. Iertarea față de sine și a celorlalți

Toată lumea are defecte, ai învățat asta de la o vârstă foarte fragedă. Totuși ai învățat și să apreciezi ce au ceilalți mai bun. Deși există o delimitare foarte fină între a-i lăsa pe ceilalți să te rănească din nou și din nou și a-i ierta, tu tinzi să faci ușor diferența. Învățând să-ți acepți greșelile și să le accepți greșelile celorlalți, mergând mai departe, te fac un membru apreciat al familiei și al cercului tău de cunoscuți.

6. Accent pe calitatea comunicării

Indiferent că a trebuit să faci față la acțiuni de intimidare și răutăți, sau la părinți care te-au abuzat fizic sau emoțional, ai învățat repede că modul în care spui lucrurile face o mare diferență în felul în care ceilalți îți răspund. Atunci când îi vedeai pe părinți certându-se, clocotind în interior, fiind prea speriat să te adresezi unei figuri autoritare, ai decis la un moment dat să devii un bun comunicator. Negocierea și medierea sunt unele dintre cele mai cunoscute calități ale tale, care te ajută în toate situațiile din viața ta.

Memberikan-rasa-nyaman

7. Concentrare și creativitate pronunțate

În perioada copilăriei tale nefericite, ai căutat adesea căi de a scăpa care s-au transformat în talente uimitoare. Adulții care au avut copilării dificile tind să fie creativi și capabili să se concentreze intens la un proiect. Orele lungi de practică a sportului preferat sau de perfecționare a tehnicii de a cânta la chitară, te-au ajutat atunci să stai departe de o situație tensionată, și te-au format ca azi să te concentrezi ușor pe ceea ai de făcut și să fii perseverent în a te perfecționa acolo unde simți că îți dorești.

8. Compasiune pentru alții

Îți aduci aminte de provocările pe care le-ai avut în copilărie și ai face orice să te asiguri că ceea ce ți s-a întâmplat nu se va întâmpla și altora. Pentru acest motiv, copilăriile nefericite tind să formeze o dorință crescută de a-i ajuta pe ceilalți. Voluntariatul, coordonarea unor proiecte de caritate sau alegerea de a ajuta pe cineva care suferă sunt lucruri absolut normale pentru o persoană care a depășit o traumă din copilărie.

Alegând să îți folosești calitățile pentru a face această lume mai bună, în loc să te concentrezi pe trauma prin care ai trecut, devii capabil să schimbi un trecut dureros într-o oportunitate extraordinară de a clădi un viitor mai bun pentru tine și cei din jurul tău.

Alege să fii puternic!

Sursa: http://personalitybuzz.com

Bine ai venit în căsuța mea virtuală! Dacă eşti la fel ca mine, într-o căutare continuă a cine eşti cu adevărat, ai poposit într-unul dintre locurile care te poate ajuta să îți găseşti propriile răspunsuri. Eu sunt aici pentru a te ajuta să te redescoperi şi să continui căutarea spre Tine Cel Adevărat, în felul tău unic şi minunat.

Te pot ajuta cu:

– calcularea și redactarea unui profil numerologic – detalii despre ce cuprinde și despre cum poți intra în posesia unui profil numerologic găsești în secțiunea Profil numerologic;

sesiuni individuale de vindecare emoțională – detalii despre ce cuprind acestea și despre cum putem începe să lucrăm împreună găsești în secțiunea Vindecare emoțională;

sesiuni individuale de echilibrare PSYCH-K® a credințelor limitative – detalii despre aceste sesiuni și despre cum putem începe să lucrăm împreună găsești în secțiunea Echilibrare PSYCH-K®;

ateliere de conștientizare și vindecare emoțională – detalii despre următorul atelier și despre cum poți participa găsești în secțiunea Ateliere.

Te îmbrățișez cu drag,

Alina

Citeste mai mult pe: alinaroman.ro

Social

Arhiva stiri