5 practici simple de autovindecare emoțională

Woman relaxing in the nature on sunset

Mintea noastră, lipsită de răbdare, ne provoacă reacții emoționale atunci când ideile noastre despre cum ar trebui să fie lucrurile se ciocnesc de realitatea înconjurătoare. De multe ori ne chinuim singuri gândindu-ne la alegerile pe care le-am făcut, cuvintele pe care le-am spus sau calea pe care nu am ales să mergem. Sau ne agățăm de viitor, amânându-ne fericirea cu gânduri despre ceea ce lipsește sau despre ce este diferit față de ce ne dorim în momentul prezent.

Aceste gânduri și judecăți sunt sursa durerii noastre emoționale.

Mintea noastră conține nenumărate convingeri limitative și așteptări, care au devenit filtre prin care percepem realitatea. În timp ce corpul eliberează în mod spontan durerea în momentul în care cauza subtilă este vindecată, mintea are un instinct misterios de a se agăța de convingerile ei. Cu ajutorul minții noastre noi ne creăm o închisoare a suferinței și uităm că noi suntem arhitecții acestei închisori și că noi deținem cheia pentru a ne elibera.

Chiar și după ani de muncă de autovindecare emoțională, facem câteodată greșala să credem că ceva din exteriorul nostru ne face furioși, deprimați, anxioși sau speriați. În realitate, evenimentele din exterior sunt simpli factori declanșatori. Cauza fiecărei emoții se află în interiorul nostru. Descoperind falsele percepții care ne fac să ne agățăm de durere, ne putem deschide către o experiență profundă de pace.

Sursa foto: http://www.emotionalhealingretreat.com

Iată 5 practici simple de autovindecare emoțională

Atunci când ești copleșit de o emoție negativă, următoarele practici te pot ajuta să îți găsești drumul înapoi câtre centrul tău de echilibru, pace și stare de bine:

  • Rezistă impulsului de a-ți ignora emoțiile, de a le îndepărta sau de a le considera rele. În schimb, întreabă-le ce vor să îți spună. Toate emoțiile – inclusiv cele mai dificile – există pentru un motiv: să te ajute. Emoțiile te ajută să te conectezi la mesajul pe care corpul tău vrea să îl asculți.
  • Fii obiectiv. Dacă te identifici personal cu negativitatea și gândești: Sunt furios, deprimat, stresat, etc, va fi extrem de dificil să te detașezi de situație. Învață să îți vezi emoțiile ca pe niște energii, asemenea electricității care curge prin tine, dar care nu este una cu tine.
  • Practică compasiunea de sine. Dacă te simți copleșit, spune-ți: Orice îmi spune teama, nimic nu mă poate distruge. Am o reacție puternică acum, dar această reacție nu mă definește. Acest moment va trece.
  • Asumă-ți responsabilitatea. Dacă reacționezi în anumite situații în aceeași manieră, întreabă-te ce ai nevoie să înveți pentru ca să îți schimbi acel răspuns automat.
  • Meditează. Meditația este una dintre cele mai bune modalități de a te detașa de emoții puternice și de a te conecta cu sinele tău autentic. În meditație întrerupem șirul inconștient al gândurilor și emoțiilor, focalizându-ne pe un obiect nou al atenției. De exemplu, obiectul atenției noastre poate fi o mantra pe care ne-o repetăm în minte. O mantră este sunet pur, fără un înțeles sau o încărcătură emoțională care să provoace asocieri. Ea permite minții să se detașeze de preocupările ei uzuale și să experimenteze spațiul și calmul din interiorul tău. În liniștea conștientizării, mintea abandonează vechile tipare de gândire și simțire și învață să se vindece.

Sursa: http://www.chopra.com/articles/healing-the-source-of-emotional-pain#sm.00009kbqo5jid6j10hk1twbo3r8s1

Bine ai venit în căsuța mea virtuală! Dacă eşti la fel ca mine, într-o căutare continuă a cine eşti cu adevărat, ai poposit într-unul dintre locurile care te poate ajuta să îți găseşti propriile răspunsuri. Eu sunt aici pentru a te ajuta să te redescoperi şi să continui căutarea spre Tine Cel Adevărat, în felul tău unic şi minunat.

Te pot ajuta cu:

– calcularea și redactarea unui profil numerologic – detalii despre ce cuprinde și despre cum poți intra în posesia unui profil numerologic găsești în secțiunea Profil numerologic;

sesiuni individuale de vindecare emoțională – detalii despre ce cuprind acestea și despre cum putem începe să lucrăm împreună găsești în secțiunea Vindecare emoțională;

sesiuni individuale de echilibrare PSYCH-K® a credințelor limitative – detalii despre aceste sesiuni și despre cum putem începe să lucrăm împreună găsești în secțiunea Echilibrare PSYCH-K®;

ateliere de conștientizare și vindecare emoțională – detalii despre următorul atelier și despre cum poți participa găsești în secțiunea Ateliere.

Te îmbrățișez cu drag,

Alina

Citeste mai mult pe: alinaroman.ro

Social

Arhiva stiri