10 idei pentru a trăi o viață mai plină de sens

purpose

De prea multe ori alergăm prin labirintul vieții, fără a lua o pauză pentru a ne gândi la sensul ei.

“Ceea ce fac contează? Și mai important de atât, contează pentru mine?”

Să simți că ceea ce faci are un scop real și un sens care contează pentru tine poate face o diferență imensă în viața ta. Face ca trezitul în fiecare dimineață să fie cel mai grozav lucru din lume. Ești nerăbdător să îți începi ziua. Uiți ce înseamnă să te forțezi să lucrezi din greu și devine mai important să îți reamintești să iei pauze ca să mănânci.

Dar cum poți cultiva o viață mai plină de sens? Răspunsul e deobicei complicat. Poate depinde de mulți factori.

Iată 10 idei care simt că te vor ajuta să îți găsești sensul în viața de zi cu zi, astfel încât să devii nerăbdător să te trezești dimineața ca să vezi ce îți va aduce ziua care urmează.

1. Conștientizează ce este important

Conștientizează ce este important pentru tine. Scrie cele mai importante 5 lucruri despre care crezi că sunt esența a ceea ce îți dorești de la viață. Acestea pot include lucruri ca “timp petrecut cu familia,” ori “să cânt în fiecare zi.” Ar putea deasemenea include idei ca “onestitate” sau “simplitate.”

2. Urmează-ți pasiunea

Cred cu tărie că merită ca fiecare om să își urmeze pasiunea în viață. Urmarea pasiunii face ca viața să merite să fie trăită și îți dă un scop și un sens autentic. De fiecare dată când faci ceva ce iubești, simți o bucurie de neegalat. Găsește calea pentru a-ți folosi pasiunea să dai înapoi lumii sensul vieții tale. Dacă nu ești gata să faci din pasiunea ta un mod de a trăi, asigură-te că îți faci timp pentru ea în fiecare zi. Lucrând la pasiunea ta și devenind un expert, vei avea cu siguranță ocazia să faci bani din ea. Fii gata să fructifici acea oportunitate!

3. Descoperă-ți scopul vieții tale

Dacă ar trebui să îți dai un scop pentru care să trăiești, care ar fi acela? Ce ai fi gata să aperi? Ce principii sunt cele mai importante pentru tine? Scopul vieții tale este să îi ajuți pe alții? Sau este să îi inspiri pe alții cu lucrările tale de artă sau cu cuvintele tale?

4. Fii conștient de tine însuți

Fii conștient de tine însuți și de acțiunile tale. Rămâi atent la ce faci permanent și aigură-te că îți trăiești viața respectându-ți principiile, scopul vieții tale și pasiunile tale. Gândește-te la ceea ce ai făcut în fiecare zi și gândește-te dacă aceste lucruri te-au îndepărtat de la drumul tău. Lucrează la corectarea tuturor greșelilor. Meditația este un mijloc minunat de a face asta. Te ajută să îți crești cconștientizarea de sine pe parcursul zilei.

5. Concentrează-te

Decât să îți urmărești 3 sau 4 scopuri și să faci progrese foarte mici în privința lor, pune-ți toată energia pe un singur lucru. Concentrează-te. Nu numai că vei reduce din stresul asociat încercărilor de a face mai multe lucruri în același timp, dar vei avea și mai mult succes. Stabilește-ți scopul în funcție de ce te pasionează, ca să fii motivat să lucrezi cu spor la îndeplinirea lui și să faci treabă bună.

6. Oameni, nu lucruri

Adesea, ne dorim să cumpărăm mai multe lucruri. Îți recomand să reconsideri cu atenție ceea ce cumperi și să te gândești mai mult la a-ți cheltui banii pe experiențe alături de oameni dragi. Nu numai că acest lucru va da mai multă semnificație vieții tale, concentrându-ți atenția asupra relațiilor tale, în locul bogăției materiale, dar vei deveni și o persoană mai fericită.

7. Simte și arată compasiune

Atât pentru tine cât și pentru ceilalți. Amintește-ți acest citat:

“Mai întâi ai nevoie să ai compasiune pentru tine însuți, pentru a putea avea compasiune pentru ceilalți.” – Dalai Lama

Pentru unii, compasiunea este chiar scopul vieții lor, care le dă semnificație și care îi duce către fericirea ultimă.

8. Găsește o cale de a da înapoi din ceea ce primești

Fă ceva ce onorează în egală măsură credințele și pasiunile tale, dând ceva înapoi lumii. Dând ceva înapoi, găsești inevitabil un scop în acel lucru. Cultivându-ți din ce în ce mai mult acest gen de activități de a da ceva înapoi din ceea ce ai primit, viața ta va căpăta din ce în ce mai multă semnificație și scop.

9. Simplifică-ți viața

Simplificându-ți viața, vei avea mai mult timp pentru a face ceea ce te împlinește. Te poate ajuta deseamenea să reduci stresul și să începi să trăiești o viață mult mai simplu de trăit. Îți poți deasemenea îmbunătăți productivitatea. Dacă nu ai încercat niciodată până acum să îți simplifici viața, vei vedea că te vei simți extraordinar.

10. Fixează-ți obiective zilnice

Dimineața, înainte să îți începi ziua, creează-ți o listă cu 3 obiective care sunt importante și pline de sens pentru tine. Asigură-te că sunt în armonie cu valorile și credințele tale. Îndeplinește cel mai greu obiectiv mai întâi. Nu face lista prea lungă. Dacă vei pune prea multe lucruri pe listă, vei simți nevoia de a face mai multe lucruri în același timp, te vei simți copleșit și nu îți dorești asta. Propunându-ți să faci mai puține lucruri, vei reuși să faci mai mult.

Abordând toate aceste lucruri deodată ți se va părea mult prea mult, dar dacă vei alege să faci câte un lucru o dată, încetul cu încetul vei reuși să faci din ce în ce mai multe lucruri pline de sens pentru viața ta.

Viața înseamnă călătoria, nu destinația. Trăirea unei vieți pline de sens îți va da în același timp împlinire și cât și semnificație CĂLĂTORIEI tale.

Sursa: http://www.lifehack.org

Bine ai venit în căsuța mea virtuală! Dacă eşti la fel ca mine, într-o căutare continuă a cine eşti cu adevărat, ai poposit într-unul dintre locurile care te poate ajuta să îți găseşti propriile răspunsuri. Eu sunt aici pentru a te ajuta să te redescoperi şi să continui căutarea spre Tine Cel Adevărat, în felul tău unic şi minunat.

Te pot ajuta cu:

– calcularea și redactarea unui profil numerologic – detalii despre ce cuprinde și despre cum poți intra în posesia unui profil numerologic găsești în secțiunea Profil numerologic;

sesiuni individuale de vindecare emoțională – detalii despre ce cuprind acestea și despre cum putem începe să lucrăm împreună găsești în secțiunea Vindecare emoțională;

sesiuni individuale de echilibrare PSYCH-K® a credințelor limitative – detalii despre aceste sesiuni și despre cum putem începe să lucrăm împreună găsești în secțiunea Echilibrare PSYCH-K®;

ateliere de conștientizare și vindecare emoțională – detalii despre următorul atelier și despre cum poți participa găsești în secțiunea Ateliere.

Te îmbrățișez cu drag,

Alina

Citeste mai mult pe: alinaroman.ro

Social

Arhiva stiri