Cum să ieși din datorii cu ajutorul semințelor

Iată că în matinalul ”Pomul cu piersici” s-a ajuns și la subiectul ”datorii”.

Datoriile au aceleași cauze, fie că vorbim de datorii personale sau pe firmă.

În unele domenii, cum sunt comerțul cu diamante, sau comerț de anumite produse, este imposibil pentru firme să nu folosească linii de credit pentru a-și desfășura afacerea.

Probabil mulți gândesc că atunci când împrumută de la bănci, nu este așa important să dai banii înapoi, pentru că oricum banca are mulți bani și oricum câștigă din dobânzi. Dar nu e chiar așa…

Banca te împrumută din banii ei, dar acei bani sunt tot ai altor oameni care i-au depozitat. Sunt bani munciți de alți oameni, chiar dacă tu nu-i iei direct de la ei, ci prin intermediul băncii.

Deasemena, când tu împrumuți pe cineva, iar acel cineva nu-ți dă banii înapoi în timpul stabilit, începi să-ți faci griji: ”oare ce se întâmplă, oare voi mai primi acei bani?”. Iată cum datoriile pot produce nu doar lipsuri financiare, dar și griji pentru cei care intră în acest ciclu vicios.

Un alt subiect dezbătut în acest episod a fost: ”Este moral să împrumuți cuiva bani și să uiți? sau să nu-i mai amintești de datorie?” Răspunsul este foarte interesant.

Cum întrerupi acest ciclu vicios? Urmărește episodul 62 din ”Pomul cu piersici”!

Citeste mai mult pe: diamondcutter.ro

Social

Arhiva stiri