Cum să visezi, să gândești și să planifici măreț

În evoluția noastră, trecem prin 3 stadii cu privire la scopurile pe care ni le propunem:

#1 – Scop restrâns:

Ne dorim să nu mai avem parte de provocări, să nu mai suferim similar cum am făcut-o în trecut și să ajungem într-un loc mai bun. Motivația acestui scop este să ne asigurăm că nu vom ajunge pe viitor într-un loc mai rău.

#2 – Scop mediu

Motivația acestui scop include și primul scop, adică ne dorim în continuare să evităm să ajungem în locuri nasoale. Dar mai mult de atât, ne dorim să stopăm complet orice formă de suferință interioară. Chiar și micile stânjeneli sau zgomotul de fond care ne deranjează vrem să-l eliminăm.

#3 – Scop extins (măreț)

Acesta este grupul oamenilor cu o motivație mai înaltă, ce nu-i include doar pe ei. Ei nu se mulțumesc doar să fie ei bine, atâta timp cât cei dragi sau cei din jurul lor încă trec prin necazuri. Gândul lor se extinde dincolo de propria persoană, dincolo de familie și prieteni și vecini; ei se gândesc la toți oamenii din lume. ”Trebuie să am grijă de ei” – Aceasta este cea mai înaltă motivație.

Iar în episodul #31 din Copacul cu Piersici, GMR împreună cu Stanley și Alison răspund Liviei la acestă întrebare: ”Cum să visez măreț, cum să gândesc măreț și cum să planific măreț? Având în vedere că totul vine din semințe, care sunt semințele pentru a realiza aceste lucruri?”

Spor!

Citeste mai mult pe: diamondcutter.ro

Social

Arhiva stiri