Adevărații inovatori. Care sunt cauzele profunde pentru a fi creativ?

Pe finalul sesiunii academice nr. 9 din Sedona, Geshe Michael Roach a ținut sesiunea tradițională în direct pe Facebook.

Tematica sesiunii academice a fost: Creativitate și inovație.

În sesiunea live ce a avut loc ieri seară, Geshe Michael a concluzionat ce s-a întâmplat în ultimele 14 zile ale sesiunii academice, atât despre progresul Institutului Diamond Cutter în lumea întreagă cât și despre cauzele profunde care te ajută să fii creativ tot timpul.

Din cuprinsul sesiunii:

  • Progresul Institutului DCI este bazat pe creativitate. Multe din ideile pe care le regăsim în cursurile sistemului Diamond Cutter au ca sursă învățături străvechi adaptate la zilele noastre. Ca îndrumător / trainer, ai nevoie de creativitate pentru a putea adapta învățăturile la lumea din care faci tu parte. (lumea ta)
  • Despre sindromul ”Second Album” (al 2-lea album). Mari artiști, formații muzicale, după ce au lansat un prim album de succes, când l-au lansat pe al 2-lea, rezultatul nu a fost nici pe departe similar cu cel al primului album. Asta înseamnă că tiparul mental care le-a adus inspirația și creativitatea din primul album s-a consumat.
  • Similar sunt și oameni de afaceri, care după ce au făcut un ”exit” cu succes din prima afacere, nu au mai reușit în următoarea să se ridice la același nivel. Este vorba de același tipar mental.
  • Care este motivul pentru care cele mai importante idei îți vin când ești la toaletă sau la duș? :). În acest sistem, chiar și când ”te lovește un moment de inspirație” se știe că acel moment nu a venit din senin, ci este tiparul mental de inovație și creativitate, pe care dacă înțelegi cum să-l perpetuezi, vei avea parte constantă de astfel de momente.
  • Preceptele 8 și 9 (din Carnețel), invidia respectiv lipsa de compasiune pentru nevoile celorlalți îți pun obstacole în calea semințelor de creativitate.
  • Perpetuând creativitatea în afacerea și în munca ta, practic nu mai ai de ce să îți faci probleme cu competiția sau ”lupta” pentru a te menține pe piață.
  • Tiparul mental pentru creativitate este… la fel de simplu și plăcut de pus în practică precum ne-am obișnuit până acum cu acest sistem.

Te las pe tine să urmărești mai jos înregistrarea sesiunii live până la capăt pentru a-l afla!

Inspirație!

PS. Înscrierile pentru următoarea sesiune academică din sedona SCIM 10 sunt deschise.

Subiectul va fi despre ”Uciderea furiei” echivalent DCI nivelului 10 și va avea loc în perioada 7-22 Ianuarie 2020. Pentru mai multe detalii vezi acest link!

Citeste mai mult pe: diamondcutter.ro

Social

Arhiva stiri