Despre dependențele știute și neștiute (+ recomandare film)

Există multe moduri în care oamenii fug de durere și de anumite aspecte dinăuntrul lor. Fie că e vorba despre suferința provocată de singurătate, de dispariția cuiva drag, de frustrarea adusă de o relație neîmplinită sau de oricare neîmplinire a unei nevoi, oamenii își caută un refugiu în ceva, încercând să-și umple golul interior.

Când găsește însfârșit ceva-ul care să-l ajute să uite de acestea sau măcar să le amorțească pentru o vreme, omul devine dependent de acel ceva. Unele ceva-uri se manifestă atât de subtil încât nimeni nu sesizează că sunt dependențe și nici nu le numește așa.

Despre dependența de mâncare, muncă, sport, cumpărături, obiecte, haine, fumat, putere, statut, internet, informații, rețele sociale, jocuri de noroc, sex și droguri știm cu toții.

Dar mai puțini observă că fuga se sine și de realitate se manifestă și prin refugiul în relații random, într-un hobby, în sporturile la sală sau outdoor, în lectură, în cât mai multe călătorii și experiențe noi, în vizionarea compulsivă filmelor și serialelor – lucruri care par atât de pozitive, drăguțe și.. sănătoase. .

Mulți nu știu că și zbuciumul căutării numite „spirituale” sau a celei numite „cunoaștere” sunt dependențe atunci când acțiunea în sine este compulsivă. Am pus ghilimele deoarece acum știu că nici 1% din căutările persoanelor care se consideră căutători spirituali nu au nimic în comun cu spiritualitatea autentică. Unii cred sincer că se „înalță spiritual” când de fapt se afundă din ce în ce mai mult în mlaștina fără fund a minții.

Deoarece mulți oameni consideră că n-au nici o dependență sau că atașamentele lor nu se încadrează în dependențe, consider că subiectul este unul de interes. De aceea, m-am gândit să dau astăzi mai departe un discurs care clarifică faptul că tratăm dependențele și dependenții în mod greșit. Este vorba despre speech-ul lui Johann Hari care oferă un punct de vedere diferit asupra tratării dependețelor bazat pe anumite studii mai puțin cunoscute. Vizionare plăcută și cu folos..

REMINDER:
O nouă ediție a taberei Bucuria de A FI 😍 va avea loc în perioada 26-30 august. Te invit într-un cadru natural de basm să discutăm despre transformarea interioară autentică și despre cum putem trăi în pace cu noi înșine și cu lumea. Într-un mod relaxat, „de vară”, vom face o mulțime de chestii faine dar vor fi și multe surprize. UNDE: Câmpulung Moldovenesc – click AICI pentru detalii. Te aștept cu drag și bucurie 💗

* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare sau clarificări în călătoria spre pacea interioară – îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Filmul pe care l-am ales pentru astăzi are legătură cu subiectul de mai sus. Este ecranizarea unei povești de viață reale tulburătoare, scenariul fiind realizat pe baza memoriilor lui David și Nic Sheff (tată și fiu), Nic fiind mulți ani dependent de metamfetamină. Titlul filmului este „Beautiful Boy” și îl dau mai departe cu speranța că va aduce conștientizări prețioase și va produce efecte terapeutice, vizionare plăcută..

Cărți recomandate:

– „Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonieri în lumea dependenței” -Gabor Maté- comandă online aici-link;
– „Acolo unde poți fugi de tine și de viața ta” -Cristiana Alexandra Levitchi, Clara Toma- comandă online aici-link;
– „Recuperarea. Ce urmează dupa dependență” -Leslie Jamison – comandă online aici-link;
– „Recuperare și renaștere. Ghid pentru depașirea dependenței de somnifere, tranchilizante și antidepresive” -Baylissa Frederick- comandă online aici-link;
– „Dragoste sau dependență?” -Brenda Schaeffer- comandă online aici-link;
– „Cum să ne păstrăm copiii aproape” -Gordon Neufeld, Gabor Maté- comandă online aici-link;
– „Despre iluzii, mituri, amăgiri” -Cristiana Alexandra Levitchi, Clara Toma- comandă online aici-link.

***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și bucurie și inspirație pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista „Articole recomandate” și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗😀

Citeste mai mult pe: Adinaamironesei.blogspot.com

Social

Arhiva stiri