Un exercițiu de.. recunoștință (+ recomandare filme)

Deseori mă gândesc cât de rău îmi pare că ziua are doar 24 de ore..și e atât de enervant că tre’ să și dormim.., cât timp risipit. Iar eu am atâția oameni minunați în viața mea cu care aș vrea să mă (mai) întâlnesc 😍.

La un moment dat, o să-mi iau o vacanță totală (de la tot ceea ce fac) și o să petrec cu fiecare măcar o oră-două să le spun cât de mult înseamnă pentru mine faptul că îi cunosc. Pentru că unii dintre ei.. nici măcar nu știu.

Aș putea să trec aici numele celor la care mă gândesc sau să-i etichetez pe Facebook într-o postare, dar n-am s-o fac deoarece lista ar fi mult prea lungă. Nu sunt un om „normal” care să aibă doar „câțiva” oameni pe care-i prețuiește 😄.

Totuși, mai bine n-aștept până să iau vacanța aia, mai bine o să-ncep chiar de azi. Măcar câte un om pe zi. E un exercițiu pe care vi-l propun și vouă pentru că e terapeutic să spunem oamenilor pe care îi prețium că îi prețuim. Îi zic exercițiu pentru că la noi nu prea se poartă treaba asta, nu se consideră necesar să spui.. că doar „ce, celălalt nu știe?”.

Nu, nu știe. Și, cum bine spunea William Arthur Ward: „Să simți gratitudine și să nu o exprimi este ca și cum ai împacheta un cadou și nu l-ai dărui.”

Ar trebui să fie simplu să spunem cuiva „mă bucur că exiști”, „îți sunt recunoscător”. Dar, în realitate, din cauza lipsei unei educații și a unei obișnuințe în acest sens, exprimarea recunoștinței e o acțiune care ne face să ne simțim stânjeniți. Ciudat, nu-i așa? Tocmai față de oamenii pe care-i prețuim cel mai mult.

Dau mai departe astăzi un experiment ceva mai neobișnuit pe această temă. Este un experiment de simțit nu doar de privit, sper să vă inspire să le spuneți celor dragi că-i prețuiți nu în scris, nu la telefon, ci privindu-i în ochi..

* Dacă îți dorești un sprijin în transformările prin care treci sau alte clarificări și schimbări de perspectivă – îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.

ANUNȚ: Dacă ești din IAȘI sau împrejurimi te invit VINERI 22 februarie la primul seminar din cadrul seriei Pași spre Armonie! Acesta constă într-o serie de seminarii ce oferă soluții simple perfect aplicabile în viața de zi cu zi cu rezultate concrete în obținerea stării de bine. Accentul se va pune pe exerciții practice, puterea împărtășirii experiențelor de viață și suportul grupului de participanți. Voi asigura un spațiu securizant, nonjudicativ și plin de căldură sufletească, astfel încât experiența acestor seminarii să fie terapeutică. Tema primei întâlniri este Stima de Sine – găsești mai multe detalii AICI-LINK, te aștept cu drag 💗

Toate cele trei filme pe care le recomand astăzi au legătură cu subiectul, vorbind fiecare într-un fel aparte despre cultivarea și exprimarea recunoștinței. Toate trei au capacitatea de a vindeca diverse aspecte din noi în moduri subtile pe care destul de puțini oameni le cunosc.

De exemplu, mai puțin cunoscut este faptul că, atunci când intrăm cu totul (fără distrageri) în lumea unui personaj (dintr-un film sau o carte), subconștientul nostru preia acele trăiri ca și cum ar fi ale noastre, îmbogățindu-ne astfel experiența de viață.

Primul film se numește „Fundamentele îngrijirii” („The Fundamentals of Caring”) și ar fi de preferat să-l vizionați fără a cunoaște povestea sau alte informații despre el. Vizionare plăcută prin ochii sufletului aici-link, aici-link sau aici-link.

Al doilea film – „Pollyanna” – ne vorbește despre secretul mulțumirii, acea putere de a găsi ceva bun în orice experiență de viață. Este un exercițiu pe care îl recomand cu încredere deoarece i-am văzut și îi văd rezultatele după ce îl aplic în viața mea de ani de zile. Recomand filmul în varianta din 1960, îl puteți viziona aici-link, aici-link sau aici-link.

Deși știu că a fost destul de mediatizat la vremea lui, vreau să mă asigur că filmul „Breath” (tradus la noi drept „Un motiv pentru a trăi”) nu scapă nimănui deoarece este povestea reală a lui Robin Cavendish ,o poveste tulburătoare despre iubirea și prietenia dusă dincolo de limite. Îl puteți viziona aici-link, aici-link sau aici-link.

Câteva cărți de suflet care pot ajuta la cultivarea recunoștinței și armonizarea relațiilor:

– „Recunostința” -Oliver Sacks- comandă online aici-link;
– „Vorbește-mi, am atâtea să-ți spun” -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
– „Cum sa ne mărturisim iubirea” -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
– „Jurnalul recunostintei” -Lengyel Orsolya- comandă online aici-link;
– „Jurnalul clipelor fericite” -Lengyel Orsolya- comandă online aici-link;
– „Toti comunicăm, dar puțini stabilim si relații” -John C. Maxwell- comandă online aici-link.

***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 600 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista „Articole recomandate” sau cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗😀

Citeste mai mult pe: Adinaamironesei.blogspot.com

Social

Arhiva stiri