Gamification – toate articolele reunite !

Salut,

Daniel sunt. Iti scriu randurile astea de pe malul unui lac, de undeva de la marginea Bucurestiului, de la umbra unei salcii pletoase, cu un espresso scurt in fata, care miroase demential.

De aici am scris majoritatea articolelor din ultimele doua luni, asa ca am decis ca de aici sa si fac un rezumat al intregii serii.

Puteam lejer sa scriu o carte care sa se numeasca: „Productiv prin joaca”. In schimb am preferat sa scriu articole „inlantuite”, intr-o serie dedicata celor care vor sa fie eficienti, dar fara sa simta si durerea, anxietatea, oboseala – aferente acestei stari.

Din pacate oamenii fug de rezultate, pentru ca in mintea lor ele se leaga de suferinta.

„De ce ai vrea sa muncesti din greu pentru visul tau, fara sa ai garantia ca vei ajunge la final sau ca nu vei esua?”

Este una dintre cele mai des puse intrebari, chit ca o constientizam (in sensul in care ne raspundem singuri la intrebare cu un sec si dezamagitor „Nu merita!”), chit ca intrebarea de macina pe interior, fara sa fim constienti de ea.

Cand vine vorba de un proiect nou, cel mai toxic lucru care se poate intampla pe parcurs este sa simti indoiala. Fata de proiect, fata de tine, fata de lumea in care traiesti, fata de viitorul care se asterne in fata ta.

Sa gasesti o metoda prin care „drumul” sa se transforme intr-o poveste faina, in care metaforele iti dau o naivitate de copil, care inainteaza fara sa stie cat de greu este, doar pentru ca se distreaza dar si pentru ca … nu ii pasa de „greutati”… devine prioritar.

Asta a fost scopul meu cand am scris aceasta serie de articole.

Pentru ca materialul s-a intins pe nu mai putin de 11 parti separate, am decis sa le strang pe toate intr-un singur loc, in cazul in care vrei sa il citesti cap coada.

Partea I: Intro
Partea a II-a: Paralela dintre viata si povesti
Partea a III-a: Cei 7 pitici ai productivitatii
Partea a IV-a: Eroul
Partea a V-a: Dragonul
Partea a VI-a: Dusmanii – care te impiedica sa obtii rezultate
Partea a VII-a: Aliatii – care te ajuta sa inaintezi
Partea a VIII-a: Celor care vor sa stie cum
Partea a IX-a: Harta – cum desenezi o strategie
Partea a X-a: Cele 3 blocaje universale
Partea a XI-a: 10 Arme care te ajuta sa lupti cu delasarea, lipsa de productivitate, energie si entuziasm

Singura mea rugaminte este ca, atunci cand citesti materialele, sa nu uiti sa lasi si cate un comentariu cu parerea ta, de fiecare data. ConstruimImperii.Ro este o comunitate care se bazeaza pe experienta fiecaruia dintre noi, iar asta inseamna ca povestile tale pot inspira si ajuta pe altii sa inainteze.

Succes,

Cu drag,
Daniel Zarnescu

PS: cat de curand comunitatea ConstruimImperii.Ro – va suferi cateva modificari, destul de mari din punctul meu de vedere. Ramai aproape, ca si pana acum, ca sa afli ce mai pun la cale.

Citeste mai mult pe: construimimperii

Social

Arhiva stiri