Elimină fricile prin cea mai SIMPLĂ metodă!

Omul este maestrul gândurilor sale, creatorul propriului caracter, cel ce își proiectează și finisează condiția și destinul. E drept, până când află și mai ales până se convinge de asta, pot trece mulți ani.. sau chiar o viață. Sau poate chiar să moară fără să știe sau să înțeleagă/accepte acest fapt.

Cei mai mulți oameni nu reușesc în viață nu din cauză că nu ar fi suficient de inteligenți, că le-ar lipsi abilitățile sau determinarea ci din cauza fricilor care îi împiedică să facă pasul decisiv spre realizarea visului lor.

Experiențele de viață dificile, inclusiv cele dramatice precum moartea cuiva drag, un accident, divorțul sau pierderea unei poziții sociale, nu pot provoca în mod direct sentimente până când creierul nu interpretează și creează un scenariu despre aceste experiențe.

Nu că ar interesa pe cineva 😃, dar doar așa ca idee, cercetătorii au dat publicității în 2009 un articol din „Journal of the Public Library of Science” în care spun că frica apare în zona creierului denumită „creier mammalian” – în cortextul cerebral în ariile de asociate lobului frontal temporal și parietal, în hipocamp și nucleul amigdalian, o arie corticală situată în zona mediană a lobilor temporali.

Conform studiului cercetatorilor de la Universitatea Washington, sentimentul primitiv și instinctiv de frică (util pentru supraviețuirea noastră) se naște din codificarea și decodificarea mesajelor senzoriale de către celulele nervoase din zona nucleului amigdalian din creier.

Ca să n-o lungesc cu treaba asta cu știința, e important să reținem faptul că e sănătos să apară frica deoarece în lipsa ei nu ne-am feri de pericolele iminente (*oamenii ce au nucleul amigdalian afectat nu simt acest sentiment), însă e la fel de important să NU o amplificăm prin scenarii puse la punct de imaginația noastră atât de.. creativă când vine vorba de drobul de sare 😁.

Acestea fiind spuse, vreau să dau mai departe secretul pe care până acum l-am păstrat doar pentru mine și pentru cei care au participat la seminarii: cea mai simplă metodă de eliminare a fricilor provenite din scenariile mentale. O veți învăța în șase minute dar apoi o veți putea aplica aproape instantaneu. Fiți pe fază la video-ul de mai jos..

Celor care s-au hotărât să renunțe la frici, recomand cu căldură și următoarele cărți (transport gratuit oriunde în țară):

– „Remediul împotriva Fricii” -Lissa Rankin- online aici-link sau aici-link;
– „Acceptă-ți teama dar nu te lăsa inhibat de ea” -Susan Jeffers- comandă online aici-link sau aici-link;
– „Frica, prietena oamenilor deosebiți” -Geoff Thompson- comandă online aici-link;
– „Curaj” -Debbie Ford- comandă online aici-link;
– „Rețete împotriva îngrijorării” -L. Cohen- comandă online aici-link (abordare prin joc a fricii copiilor);
– „Mindfulness pentru începători” -Jon Kabat-Zinn- comandă online aici-link sau aici-link;
– „Mindfulness pe înțelesul tuturor” -Bhante Gunaratana- comandă online aici-link;

***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele „Articole recomandate” și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Citeste mai mult pe: Adinaamironesei.blogspot.com

Social

Arhiva stiri