Facebook testează opțiunea ”Downvote” pentru comentarii

Facebook testează o nouă opțiunea pentru comentarii numită ”downvote”, asemănătoare sistemului folosit de Reddit. Această nouă funcționalitate se alătură strategiei Facebook de a se concentra pe News Feed. Recent, Mark Zuckerberg a prezentat intența de a promova mai bine ”postările care generează conversie între oameni” și care inspiră alte comentarii.

Astfel, Facebook se pare că a găsit o modalitate prin care să evite butonul de dislike. În trecut, Facebook a lansat Reacții, iar la acea vreme CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg specifica faptul că va analiza opțiunea de a adăuga un buton de dislike, una dintre cele mai des solicitate funcții de către utilizatorii platformei. Totuși, fondatorul Facebook a decis să nu adopte dislike, pentru că ar putea reprezenta un element negativ în procesul Facebook.

”… unii oameni au cerut butonul de Dislike pentru că doreau să fie capabili să spună , iar asta nu este ceva ce am considera a fi bun pentru lume. Astfel, nu vom construi așa ceva … Nu cred că are o valoare prea mare în societate sau că este bun pentru comunitate, pentru a ajuta oamenii să distribuie momente importante din viețile lor.”, spunea Mark Zuckerberg la acel moment.

Ce impact ar putea avea funcția Downvote pe Facebook

Ar putea aduce mai sus în listă comentariile cele mai bine votate, comentarii ce ar putea încuraja interacțiunea viitoare pe baza voturilor utilizatorilor. Facebook face deja acest lucru cu o bază de notare a LIKE-urilor, dar prin activarea funcției Downvote, ar putea fi scoase în față postările mai temperate, încurajatoare, în special în secțiunea de comentarii dominată de anumite sub-grupuri.

Ar putea transforma comentariile într-un element mult mai competitiv. Pe Reddit, există un nivel de realizare legat de a fi cel mai votat comentariu, ca de altfel și cea mai puțin votată postare. Dacă Facebook poate aduce acest element în propria secțiunea de comentarii, acesta ar putea ajuta la încurajarea mai multor utilizatori să interacționeze, în timp ce le va oferi altor utilizatori un mecanism sî voteze glumele plictisitoare sau eforturile de autopromovare.

Nu știm pentru moment dacă testul cu Downvote va fi transformat în realitate, dar suntem cu ochii pe Facebook și vă ținem la curent cu deciziile lui Zuckerberg cu privire la viitorul comunicării pe platforma socială.

Citeste mai mult pe: noobz.ro

Social

Arhiva stiri