Scapă de griji ACUM!

Motto: “Grijile sunt asemenea copiilor mici: cu cât îi îngrijești, cu atâta cresc mai mari.“ (Richard Wurmbrand)

Ce bine ar fi dacă omul ar urma legile naturii! Este un deziderat pentru mine cât și pentru alții să trăim din nou după legile naturii.

Poate te întrebi de ce vorbesc despre natură în contextul grijilor.

Este o legătura directă între ele!

Să pornim de la natură. De ce? Pentru că natura ne învață cum să ne comportăm în fiecare zi.

Gândește-te la modul în care mănânci. Atunci când te hrănești începe natural procesul de digestie și ai 24 de ore la dispoziție să scoți afară ceea ce ai introdus în stomacul tău.

Apoi reflectează la modul în care bei apă. De obicei apa procesată iese din corp în 4 ore.

Să vorbim și despre aerul pe care noi îl respirăm. Iese într-un minut. Dacă nu am inspira și expira în acest interval, am muri!

Și acum să învățăm din înțelepciunea naturii. Ce face omul în schimb?

Omul ține în interiorul său griji, emoții negative precum ura, furia, gelozia, insecuritatea, lipsa de încredere în sine și multe alte stări care ne macină din interior.

Le ținem în noi ore întregi, zile, luni și chiar ani. Am întâlnit recent într-o discuție cu un client o situație extrem de gravă: primise de la fratele său o serie de cuvinte “otravă” (cuvinte negative) și le ținea în interiorul său de 7 ani.

Din experiența mea cu clienții în coaching grijile sunt cele mai întâlnite. Indiferent dacă vorbesc cu un bărbat sau o femeie, apar grijile în discuțiile noastre. Mai mici sau mai mari.

Și da. Faptul că te îngrijorezi nu îți rezolvă problemele de mâine, ci te fac să-ți pierzi liniștea de azi!

Grijile sunt foarte păguboase: ceea ce începe ca o simpla sămânță de îngrijorare devine în timp un munte uriaș de probleme!

De ce să scăpăm de griji ACUM? Pentru că orice grijă este ca un gând care te supără și te face să te simți rău în interiorul tău.

Am găsit într-una dintre cărțile lui Filip, fiul meu cel mic, o metodă superbă pentru a scăpa de griji și doresc să ți-o împărtășesc: să-ți stabilești un interval de timp pentru griji în fiecare zi.

Îți recomand să fie un interval de maxim 15 minute. Ce este important pentru acest interval este să nu ai nici un distractor în cele 15 minute! Depinde de tine ce faci în cele 15 minute.

Poți să îți pui pe hârtie toate grijile pe care le simți în acel moment.

Poți să-ți găsești un partener de discuție căruia să îi spui toate grijile tale. Poți să desenezi ce griji ai și să le colorezi cu nuanțe strălucitoare.

Poți să faci orice pentru a-ți “hrăni” grijile.

Există însă o regulă de respectat: nu vorbești despre griji decât în timpul programat pentru griji. Lași deoparte orice gând sau idee care te îngrijorează.

Chiar dacă grija apare!

Dacă îți vine în mintea ta o grijă (mare sau mică) și nu este timpul dedicat grijilor, fă următorul exercițiu: ia grija, pune-o într-un balon colorat și dă-i drumul în aer.

Prin acest exercițiu folosim puterea naturii, așa cum ne învață ea prin exemplele de mai sus:

Lăsăm grijile să iasă din interiorul nostru!

Sper să alegi să scoți din mintea ta grijile inutile și te invit să te abonezi la blogul meu www.mihaelastroe.ro să fii inspirat/ă, urmărind emisiunile mele postate pe canalul de YouTube:

https://www.youtube.com/user/PhDMihaelaStroe

Cu drag,

MS

PS: Articol apărut în MoodMag

Citeste mai mult pe: Mihaela Stroe

Social

Arhiva stiri