”Nici nu mă gândesc să devin vegetarian!” 10 motive pentru care sa o faci!

© Ruxandra Scripcariu ~ ruxandradiana.com

Alimentația vegetariană a devenit un stil de viață pentru mulți români, însă mai există încă un număr foarte mare care nici măcar nu ia în considerare această idee. Motivele sunt multe și le-am aflat de la o serie de persoane pe care le-am intervievat. Majoritatea ar lua în considerare adoptarea unui stil alimentar vegetarian doar dacă ar fi obligați de starea sănătății.

Și da, multe persoane devin vegetariene după ce întampină o problemă de sănătate. Inclusiv eu am ales acest stil după ce m-am confruntat cu o lipsă acută de energie, medicii nu-mi găseau nicio afecțiune, iar eu mă simțeam din ce în ce mai rău. Și uite așa am reusit să revin la energia unui om vioi și plin de viață, numai după două săptămâni de vegetarianism.

Alte motive pentru care ai putea să refuzi vegetarianismul sunt multe: lipsa de proteine, pesticidele din fructe și legume, gustul alimentelor cu care ești deja obișnuit etc. Toate aceste mituri vor fi anulate, în următoarele articole, de colegii mei de breaslă. Rămâi cu noi și vei înțelege că pentru a putea alege să fii sănătos este important să fii informat și documentat corect.

Acum, vreau să-ți dau 10 motive pentru care să devii vegetarian. Odată ce le vei afla sunt sigură că mai rămâne doar să experimentezi și să îmi dai dreptate.

Întinerești. Un meniu vegetarian zilnic, echilibrat și plin de nutrienți va duce la regenerarea celulară, întinerirea pielii, regenerarea și restructurarea organelor interne.

Te hidratezi mai bine. Alimentele procesate și lipsite de vitaminele și mineralele necesare duc la dezhidratarea celulei și grăbesc procesele de îmbătrânire. Lipsa legumelor și fructelor bogate în apă nu hrănesc suficient organismul. De foarte multe ori senzația excesivă de sete dispare abia după ce ai mâncat un mar, castravete, o roșie sau o caisă. Dacă nu mă crezi, testează!

Previi, în loc să tratezi. Când am ales să devin vegetariană, dar și să lucrez cu rețete și meniuri, am decis să mă specializez pe prevenția prin nutriție. E mai ușor să vrei să devii din ce în ce mai sănătos și mult mai greu să te repari după o afecțiune. Menținerea la nivel optim a grăsimilor sănătoase, proteinelor, zaharurilor, vitaminelor și mineralelor creează pentru tine mediul favorabil dezvoltării personale în direcțiile alese.

Scapi de constipație. Tranzitul intestinal este extrem de afectat de alimentele din ziua de azi și mai ales de cele acide, care nu fac altceva decât să deregleze sucurile gastrice, enzimele, flora intestinală. Aportul de fructe și legume, nu numai că asigură un tranzit bun, dar aduc și un număr suficient de fibre necesare desfășurării corecte a digestiei.

Miroși mai bine! Da, știu că ți se pare ciudat, dar da! Miroși mai bine. După o perioadă de timp în care mânanci vegetarian, corpul începe să se elibereze de toxine. Vei observa schimbarea culorii și mirosului urinii, transpirația va deveni și ea mai puțin mirositoare. Pe scurt, toate fluidele corpului vor fi mai curate.

Gândești mai bine! Toate alimentele care conțin elemente chimice adăugate au menirea de a-ți controla creierul. Cu cât consumi mai mult un produs, cu atât devii mai dependent de el. După ce aduci mâncăruri naturale și proaspete în dieta ta zilnică, vei observa o claritate în gândire, focusul va fi mai bun, garantat.

Emoțiile devin echilibrate. Starea emoțională și de stres a unei persoane se poate determina usor în funcție de numărul de dulciuri pe care le consumă zilnic. Nevoia acută de dulce poate fi echilibrată doar printr-un meniu sănătos și odihna aferentă. Stările de nervozitate dispar, iar corpul nu mai este încordat.

Devii mai ager și mai abil. Odată ce toxinele sunt eliberate și corpul nu mai consumă energie pentru a elimina ce nu este folositor lui, simțurile tale sunt mai ascuțite. Mintea și creierul vor funcționa mai repede, iar conexiunile neuronale se vor face mai rapid.

Viața sexuală se potențează. Un studiu realizat de PETA arată că energia și apetitul sexual este mai mare la persoanele care consumă hrană vegetariană.

Arați mai bine! Schimbarea stilului alimentar aduce cu sine și schimbarea energiei persoanei. Foarte mulți dintre clienții mei, care au adoptat un meniu de detoxifiere (100% vegetarian, fără proteină animală), au fost remarcați de către prieteni și familie ”mai luminoși la față”, ”cu kilograme mai puține”, deși nu slăbiseră mai deloc, având în vedere că erau în programul de detoxifiere numai de o săptămână.

Știu că te-am convins. Doar că te gândești că este greu să te lași de carne, nu o să reușești fără. În plus, nu știi ce o să mănânci, ce rețete să faci. Ne-am gândit noi pentru tine. Vrem să îți oferim șansa să experimentezi cel puțin o parte din beneficiile de mai sus. Așadar, te provocăm să devii 1 săptămână vegetarian!

Nu-ți face griji, avem pentru tine un meniu complet, format din 3 mese și două gustări timp de 7 zile. Rețetele sunt delicioase și mai mult de atât, ți-am pregătit și o listă de cumpărături. Sună bine, nu-i așa!

Provocarea se desfașoară între 19-25 iunie. Celebram VegFest 2017 și vrem ai parte de o experiență vegetariană ușoară și delicioasă. Pentru a primi meniul te rugăm să ne lași adresa de mail și îl vei avea cu suficient timp înainte de a începe provocarea.

Florentina Gionea,

Specialist în Nutriție Energetică

Terapeut Relațional

The post ”Nici nu mă gândesc să devin vegetarian!” 10 motive pentru care sa o faci! appeared first on Iubim si Gatim.

Citeste mai mult pe: iubimsigatim.ro/

Social

Arhiva stiri