Cel mai mare câștig din MLM este NOUL TU, noua ta versiune

Seria interviurilor MLM News vi-l prezintă pe Adrian Vigaru. Cu o experiență de 17 ani în televiziune, în spatele camerei de filmat, Adrian Vigaru și-a construit propriul business de network marketing pas cu pas, alături de soția sa Diana Vigaru, în parteneriat cu compania Blue Diamond, și tocmai  a atins nivelul de carieră de Diamant. Altfel spus, avem plăcerea de a vă prezenta unul dintre cei mai noi lideri ai industriei de network marketing din România.

Blue-diamond-Adrian Vigaru-diana-vigaru-diamanti

Milan Menghesi, Diana Vigaru, Adrian Vigaru, Diana Vitan – diamantii si actionarii Blue Diamond

MLM News: Aţi atins un nivel, cel de Diamant, la care multă lume doar visează în vânzările directe. Cum aţi reuşit acest lucru? Ce v-a motivat?

Adrian Vigaru, Diamant în Blue Diamond: În acest proiect sunt alături de soția mea și împreună am avut acest vis pe care acum l-am îndeplinit. Ne-a luat ceva timp să găsim un vis comun. Recomand tuturor să-și urmeze visul până în “pânzele albe”. Gustul succesului este și mai bun atunci când te înfrupți împreună cu partenerul de viață.

Sunt multe piese de puzzle pe care le-am descoperit și le-am potrivit pentru atingerea acestui nivel. De fapt, nivelul de diamant este doar o destinație. Ca să ajungi la destinație trebuie să ai un mindset adecvat.

Cred că cea mai importantă componentă pentru succes este instruirea continuă. Faptul că investești în mintea ta este cea mai bună investiție pe care o poți face. Doar așa îți poți construi un set de valori corect și abundent. Doar atunci când oamenii din jur văd transformările prin care tu ai trecut, te pot urma cu adevărat.

Adevăratul motiv pentru care am urmat acest vis este dorința umană de a crește ca și om. Cred că este cel mai puternic motivator. Când vorbesc de această valoare, de creștere, mă refer la toate cele 3 componente (trup, minte și suflet).  Dacă lucrezi pe aceste componente fundamentale descoperi cel mai puternic motivator. Și acesta este doar începutul, dar fără o bază solidă orice construiești se dizolvă ca praful de stele.

MLM News: Care e povestea dumneavoastră? Ce profesie aveți și cum ați ajuns să vă implicați în domeniul de network marketing?

Adrian Vigaru: Am 35 de ani și de 17 ani lucrez în domeniul mass-media (Televiziune). Când aveam 15 ani (prin 1996) am văzut un film despre activitatea redacției unei televiziuni din America. Am fost fermecat pe loc. Mi-am dorit să fiu omul din spatele camerei care aduce dreptate în lume. Acel erou nevăzut care face bine. Noi, oamenii, avem această valoare adânc programată în noi.

Și sunt multe alte meserii care exact asta fac. Numai că, având în vedere climatul politic-economic din România, în 2010 acest vis nu mai îndeplinea acest set de valori (de a creea valoare). La un moment dat nu m-am mai regăsit în ceea ce făceam și am simțit că e momentul să trec la un alt nivel.

Atunci am avut o mare decepție și m-am întrebat ce ar trebui să fac la nivel mare care să impacteze pozitiv semenii din jurul meu. Răspunsul a fost să devin ANTREPRENOR de calitate, care aduce valoare în piață. Și de aici a început „frumusețea” antreprenorială :) A trebuit să uit tot ce știam pentru a învăța despre cel mai mare și mai dinamic univers, antreprenoriatul.

Modele de afacere sunt multe pe acest pământ, dar trebuia să găsesc ceva în care îmi puteam folosi o parte din cunoștințele pe care le acumulasem în cei 11 ani de televiziune de până atunci.

La baza alegerii mele a stat și dorința de a activa într-un domeniu care proiectează viitorul.

Si atunci am ales mediul ONLINE. Nu știam nimic despre acest domeniu atunci, nici pagină de facebook nu aveam la acea vreme.
Soția mea, Diana, era în concediu de creștere a copilului în acea perioadă și a început să studieze alternative de a genera venit pasiv lucrând de acasă. Așa am avut oportunitatea de a intra în lumea network marketing-ului.

Recomand tuturor să învețe câte ceva despre mediul ONLINE. Este viitorul. Totul se va desfășura în acest tip de mediu în viitor. Acesta este motivul pentru care pregătesc un curs despre acest mediu minunat.

MLM News: Sunt multe oferte în domeniu, de ce Blue Diamond?

Adrian Vigaru: Așa este, sunt multe MLM-uri și asta este bine pentru că ți-l poti alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine. Am ales Blue Diamond pentru ca este printre puținele MLM-uri care îți dă libertate, conform unor condiții minime impuse de companie, să activezi și în mediul ONLINE.

După care au fost restul de motive din setul nostru comun de valori.

Este o companie românească 100% și are și produse românești. Să nu mă înțelegi greșit, apreciez toate MLM-urile și cred că sunt un vehicul minunat pentru a te dezvolta ca om și antreprenor.  Majoritatea lor au școli de instruire și te poti instrui masiv pe sume decente, dar de o valoare incredibilă.

Blue Diamond a avut ceva în plus, e din România și sprijină antreprenorii români. În același timp, pentru că sunt antreprenor,  mă uit mereu pe piețele din afara țării pentru a exporta valoare românească.

MLM News: Cum v-aţi construit echipa? Pentru cititorii care nu sunt în industrie, explicați, vă rog, cum se traduce în termeni de vânzări nivelul de Diamant în Blue Diamond, la ce rulaje ați ajuns împreună cu echipa dvs.?

Adrian Vigaru: Echipa se împarte aproape 50% mediul online și 50% lideri/consumatori. Echipa s-a dezvoltat organic cu ajutorul produselor minunate aduse de companie. Sănătatea este un subiect de larg interes și acum medicina alternativă începe să-și arate adevărata valoare. Cercetările științifice și ultimele studii arată că este un moment de răscruce pentru deciziile pe care le luăm atunci când vrem să ne îngrijim de sănătatea noastră. Acesta este unul din motivele pentru care căutam terapeuți continuu. Ne dorim să oferim o alternativă la sistemul de sănătate alopat.

Ca în orice MLM am vorbit calitativ despre asta, nu am fost agresivi în abordarea oamenilor, am avut răbdare și am gândit pe termen lung. Recomand tuturor care vor să dezvolte MLM să aibă o astfel de atitudine.

Pe oameni îi prinzi în diferite momente ale vieții lor și dacă reușești să înțelegi asta ca și dezvoltator de MLM, și respecți această valoare la semenii tăi, ei vor ține minte. Când le va fi momentul lor te vor contacta ei.

Am dezvoltat afacerea Blue Diamond în fiecare zi câte puțin. Am învățat din celelalte MLM-uri că este vorba de un maraton. Dacă vrei să faci performanță totul trebuie privit ca un maraton. Și viața o privesc ca un maraton. Trebuie să ai o viziune pe termen lung și să fie o viziune cât mai mare cu putință. Cu cât este mai mare cu atât te va motiva mai mult. Și când zic motivare mă refer la un gust plăcut și nu un atașament obsesiv față de rezultat. Rezultatul vine cu timpul fără niciun dubiu.

Nivelul de vânzări pentru atingerea nivelului de Diamant în Blue Diamond este de aproximativ 32.000 de lei într-o săptămână. Avantajul de a activa în rețea este că nu faci totul singur. Cel mai mare sprijin îl primești de la linia sponsorială și la rândul tău trebuie să faci același lucru cu oamenii din rețeaua ta. Să-i ajuți să-și atingă visul.

Spre deosebire de afacerile clasice, unde secretele sunt păzite cu cele mai avansate tehnologii, în lumea MLM-ului secretele sunt la vedere și cea mai mare dorință a unui lider este să dea cât mai multe secrete de succes oamenilor din respectivul MLM.

MLM News: Care sunt regulile de bază pe care trebuie să le respecte cineva pentru a avea succes în această carieră?

Adrian Vigaru: – Să aleagă MLM-ul în care își poate folosi cele mai multe abilități pe care le are dezvoltate până atunci. Toate MLM-urile îți pot aduce venit pasiv, dar fiecare are particularitățile lui. Este important să te uiți la detalii, să poți tu dezvolta acel MLM.

– Să-l privească ca pe un maraton. Probabil cei mai mulți vor pleca din poziția de angajat prima dată, ca și în cazul meu și al soției mele. Nu trebuie să-ți dai demisia în prima lună sau la primul rezultat obținut. Odată cu creșterea afacerii vei avea multe de învățat. Cum am mai zis, trebuie să te instruiești continuu. Și atunci cât ești în procesul de instruire trebuie să te întreții din ceva. Din acest motiv nu recomand să-ți dai demisia oricât de frumos pare acel MLM.

E un cerc vicios. MLM-ul îți va cere timp ca să-l dezvolți și inițial, în primele luni, nu va aduce cine știe ce venituri. În același timp nu poți să dezvolți MLM-ul pentru ca ești la job. De asta zic că trebuie să calculezi puțin pașii și trebuie să ai răbdare. Îți dorești să-ți dai demisia ca să dezvolți MLM-ul, dar afacerea nu își aduce încă suficienți bani să-ți întreții familia, cel puțin, nu în faza incipientă.

Cred că MLM-ul este cea mai potrivită formă de început pentru cineva care vrea să termine cu viața de angajat. Pentru că, spre deosebire de afacerile clasice, necesită timp și nu investiție financiară. Astfel, tu te testezi dacă ești pregătit să intri în viața de antreprenor. Dacă nu îți iese, mai bine mai stai ca angajat o perioadă până te mai instruiești. În cel mai rău caz ai „irosit”ceva timp și nu ai rămas cu un credit de 10.000 de euro la nu știu ce bancă. MLM-ul este cel mai prietenos mediu din care poți ieși neșifonat și în același timp să știi cât mai trebuie să te antrenezi pentru a-ți putea da demisia, să pleci pe propriile picioare.

– Mai sunt regulile de bază de respectat, cele umane: să nu-l minți pe cel căruia îi povestești despre oportunitatea pe care îl inviți să o vadă, să-ți ajuți echipa, să creezi valoare pentru consumatorii tăi, etc.

MLM News: Iată o întrebare des întâlnită în rândul celor care cochetează cu ideea de a se implica într-un astfel de business: Se poate aştepta să trăiască bine exclusiv din vânzări directe?

Adrian Vigaru: Da, se poate trăi foarte bine. Aici nu este vorba că trăiești bine pentru că ai bani. Cel mai important lucru este că ești alt om. Odată început acest drum nu te vei mai întoarce niciodată la programul „9-17”, să lucrezi la afacerea sau visul altei persoane.

Vei trăi mai bine pentru că este prima data în viața de adult când ai oportunitatea să visezi din nou. Și acesta este cel mai mare câștig. MLM-ul este doar un vehicul. Faptul că te-ai recâștigat pe tine este cea mai mare realizare.

Și aici lucrezi la MLM-ul cuiva, dar în termenii tăi. Tu setezi ceasul, ritmul, când te oprești sau când iei pauză. După ce ai avut succes în MLM-ul respectiv ești alt om. Te-ai antrenat pentru o viziune și mai mare și dacă ai facut o brumă de bani poți în paralel să-ți deschizi afacerea TA, doar a ta.

MLM News: Imaginați-vă că aveți în față o persoană căreia doriți să îi faceți o ofertă de business în vânzări directe. Ce i-ați spune?

Adrian Vigaru: Nu poți să-i spui un singur lucru și gata. Plec mereu cu gândul să aflu ce nevoi are cel din fața mea și dacă soluțiile mele sunt potrivite pentru el. Pot fi cazuri când îți dai seama că soluțiile tale nu sunt potrivite pentru momentul în care se află el și atunci mai bine îi recomanzi alt MLM sau altă oportunitate.

Mindsetul potrivit este să cauți să-l ajuți pe cel din fața ta. Chiar dacă nu va fi în echipa ta, cu siguranță dacă soluția ta îl va ajuta, vei câștiga un prieten. Un prieten este mai valoros decât orice pe lumea asta.

MLM-ul este un model de afacere al numerelor. Cu cât vei vorbi cu mai mulți oameni cu atât rețeaua ta va crește. Și este jocul numerelor mari pentru că oamenii sunt în diferite stadii ale vieții lor. Nu toți vor fi în echipa ta. Acesta este un fapt pe care trebuie să-l accepti dacă vrei să faci MLM.

MLM News: Ce investiţie este necesară, materială şi de timp? Care sunt riscurile pe care le implică un astel de demers? Unele persoane refuză să pornească un astfel de proiect pentru că se tem de un eventual eșec. Aveți un mesaj pentru acestea?

Adrian Vigaru: Investiția este minimă având în vedere potențialul. Nici nu poți vorbi de investiție financiară în condițiile în care într-o afacere clasică trebuie să ai minim 10.000 de euro puși deoparte doar să începi să te gandești la ea.

Timp. Investiția cea mai mare este de timp. De asta trebuie executată cu pași mici de copil. MLM-ul poate merge cu orice viteză, întrebarea este cu ce viteză poți merge tu. Dacă nu ai mai făcut asta niciodată vei merge cu 10 KM/oră. Pentru că sunt multe de învățat. Este alt univers.

Dar tocmai asta te va face cine vei fi, când vei ajunge la final. La început și eu priveam toată această instruire ca pe o corvoadă până când mentorul meu, Liviu Pasat, mi-a schimbat această viziune. Mi-a arătat viziunea noului EU de peste un an, din viitor. Și atunci am început să învăț cu pasiune.

Cursuri online, seminarii, workshop-uri, audiobook-uri, cărți. Am investit în mintea mea. Acesta este cel mai mare câștig de fapt. NOUL TU, noua ta versiune.

Mesajul este că merită să începi acest drum. Este o provocare frumoasă și vorbim de cel puțin 3 ani ca să vezi rezultate adevărate, dar merită. După ce ai ajuns pe malul celălalt singura limită este cerul sau imaginația, cum îmi place mie să-mi spun.

MLM News: Cum vedeți evoluţia vânzărilor directe în România în următorul deceniu?

Adrian Vigaru: Evoluția vânzărilor directe din România este una de viitor. Zic asta din considerentul „mediului”pe care îl oferă. Nu vorbesc de un MLM anume sau altul.

MEDIUL pe care îl creează este unul de creștere a omului care dezvoltă o astfel de afacere. Prin urmare, dacă mediul este bun, va avea succes la mase. Toți vrem să creștem, doar că realizăm asta în momente diferite ale vieții noastre.

Comportamentul pieței din România este undeva la 40% față de un comportament ideal. Încă mai sunt dezvoltatori care privesc MLM ca un „tun” și vor să dea unul financiar. Și atunci când nu le iese, pentru că modelul MLM-urilor nu este de a da un tun și de a fugi cu banii, spun mai departe că MLM-ul nu merge și nu e bun. Doar pentru că nu au abordat corect modelul de afacere și nu l-au lăsat să se manifeste trag concluzii pripite.

Ce este bine în schimb, este atunci când există un formator de opinie, ca MLM NEWS, unde informația este corectă, transparentă și vine din surse acreditate. Cu acestă ocazie vă mulțumesc că existați.

MLM News: Este vreo întrebare la care v-ați fi dorit să răspundeți și nu v-am adresat-o?

Adrian Vigaru: Doar un mesaj scurt aș mai vrea să le transmit cititorilor. Este un citat care îmi place mult.

„În vremuri de schimbare, cei care continuă să învețe moștenesc lumea, iar cei care se opresc din învățat se găsesc excepțional echipați pentru o lume care nu mai există.” Eric Hoffer

Sursa: MLM NEWS

Social

Arhiva stiri