De ce nu e de ajuns sa ne dorim fericirea? – cu Alina Roman

De ce nu e de ajuns sa ne dorim fericirea?

In aceste vremuri de intoarcere mai accentuata a oamenilor catre ei insisi, auzim din ce in ce mai des faptul ca daca iti doresti ceva cu sinceritate, dorinta ta se va indeplini. Ca un duh din lampa, Universul se spune ca vine sa te sprijine cu tot ce ai nevoie pentru a-ti indeplini dorinta, insa numai daca iti doresti ceva fara sa te abati de la calea ta. Pare simplu, nu? Si atunci de ce atat de multi dintre noi ne gasim in situatia in care nu reusim sa obtinem exact ceea ce sufletul nostru tanjeste sa aiba? E ceva in neregula cu noi?

Raspunsul este destul de complex, cel putin la prima vedere. Aducerea la realitate a intentiilor si dorintelor noastre este un proces care implica pe de o parte lipsa unor blocaje care ne auto-saboteaza si pe de alta parte o formulare clara a dorintei. Cand mai adaugam si influenta mintii subconstiente asupra modului in care percepem realitatea, devine clar ca uneori o intentie buna nu este de ajuns pentru a ne transforma viata.

Subconstientul ne poate fi un puternic aliat

Alina-Roman-seminar

In cartea sa „Mintea subconstienta. Duhul tau fermecat”, Harry W. Carpenter explica asemanarea dintre „duhul din lampa lui Alladin” si subconstientul uman, ce reprezinta mai bine de 90% din mintea noastra. Responsabil pentru mii de procese simultane, subconstientul ne este cel mai puternic aliat in drumul prin viata. Ne asigura functionarea sistemelor vitale, stocheaza toate amintirile si ne protejeaza, conform tiparelor mentale pe care i le-am transmis, impotriva a orice spun aceste tipare ca ne va face rau. Este un fel de prieten din interior pentru fiecare dintre noi, asa incat viata noastra se imbunatateste din momentul in care il avem de partea noastra.

Exista la momentul actual numeroase tehnici de a aduce in acord mintea constienta (care alcatuieste cam 7% din capacitatea de procesare a creierului), cu cea subconstienta. Prin exercitii simple, subconstientul nostru poate fi accesat si tiparele mentale care nu ne sunt de folos pot fi inlocuite cu unele pozitive. Iar mintea constienta va elimina automat o serie de frici care nu fac decat sa te blocheze. Lucrand impreuna, cele doua devin o forta a echilibrului si armoniei, care te poate ajuta sa iti indeplinesti cele mai mari visuri.

Eliberarea tiparelor mentale te reconecteaza cu tine insuti si cu cei din jur

Alina-Roman-seminar-atelierele-starii-bine

Eliberarea tiparelor mentale care te tin in loc iti deschide noi usi si iti arata noi moduri de a privi lumea, iar inceputul acestei calatorii este un pas mic, o reconectare cu cei din jur. Daca ai inima deschisa, fericirea va veni catre tine cu fiecare zambet, iar starea de bine in care traiesti va fi de ajuns pentru a aduce imbunatatiri in toate aspectele vietii tale. Este de ajuns sa te intrebi ce anume iti aduce bucurie si sa alegi sa traiesti acele actiuni din ce in ce mai des, iar apoi in fiecare zi.

UNDE?

Daca vrei sa descoperi noi moduri de a trai starea de bine, vino in fiecare marti intre orele 19.00 – 22.00 la ceainaria Serendipity Tea – Strada Dumbrava Rosie nr 12, Bucuresti.

Marti, 29 septembrie te invit la Atelierul Reconstruirea Relatiilor si Starea de Bine:

 Alina-Roman-seminar

– sa descoperim impreuna care sunt micile gesturi care conteaza si care fac diferenta in calitatea relatiilor noastre;

– sa invatam cum sa reconstruim incredrea in relațiile cu persoanele importante din viata noastra

– sa intelegem cum sa oferim un feedback onest, care sa ne construiască relațiile, nu sa le afecteze

– sa cunoastem pasii potriviti pentru a reconstrui o relatie importantă din viața noastra.

Moderatorul este Alina Roman, trainer certificat Seneca College of Applied Arts and Technology – Canada, trainer certificat FranklinCovey Institute – Statele Unite, formator certificat Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, practician Reiki si Thetahealing. Alina are o experientă de 16 ani în crearea si animarea programelor de training destinate adultilor.

Din cauza locurilor limitate la 12, participarea la atelier se face exclusiv pe baza de rezervare. Rezervarea se face prin completarea formularului de aici: https://goo.gl/vBgtwu.

Social

Arhiva stiri