Rontai covrigi cu tonele si nu te poti opri? Experimentul Doctoritei Zioudrou iti explica dependenta

Covrigei de iarna

Bine te-am gasit,

Azi vorbim de pofte si dependente! Cele mai multe scuze le aud in cabinet atunci cand vine vorba de pofte. ” Mai rontai seara covrigi si nu ma pot opri”, „Ce sa fac daca mi-a fost pofta?”, „Am gustat doar 2-3 felii de paine”, „Painea este unul dintre alimentele la care nu pot sa renunt, as trece-o la categoria recompense”.

Mai mult si mie mi se face pofta si mai ales de produse de panificatie. Apoi in observarea personala, am realizat ca dorinta de a manca produse din faina de grau, chiar si integrale, era din ce in ce mai mare pe masura ce consumam. Am inceput sa imi pun intrebari! Stiam clar ca vointa mea este foarte antrenata si ca lucrurile stau dincolo de atributul vointa, mai era ceva care imi scapa! Ce anume?

De aceea e bine sa pui intrebari, pentru ca intotdeauna vei primi raspunsuri! Raspunsul era in biblioteca mea, in cartea Dr. William Davis. Am inceput sa studiez efectele graului asupra organismului si ma miram cat de mult au putut oamenii de stiinta sa modifice compozitia la nivel de proteine a graului.

Droguri sau produse fainoase?

Cam acelasi lucru! Si pentru a fi mai clar o sa va relatez experimentul doctoritei Christine Zioudrou, care este foarte clar si eficient in a explica de ce graul de orice tip da dependenta.

Dr. Zioudrou si colegii sai de la Institutul National de Sanatate, au supus proteina principala din grau, glutenul, la un proces digestiv simulat. Intentia lor era sa vada ce se intampla exact cu organismul uman atunci cand consuma grau. Cand glutenul intra in contact cu pepsina (enzima produsa de stomac) si cu acidul clorhidric (sucul gastric) se transforma intr-un amestec de poplipeptide. Cercetatorii au izolat aceste polipeptide si le-au administrat cobailor de laborator.

Ce au observat cercetatorii pe durata experimentului? Surpriza! Polipeptidele din gluten au capacitatea de a trece peste bariera de sange a creierului. Creierul are o bariera de sange, care nu permite anumitor substante sa ajunga la el, deoarece este extrem de sensibil la mai multe din acestea. Bariera de sange a creierului este depasita de polipeptidele din gluten si se conecteaza chimic direct cu receptorul morfina (produs de creier), acelasi care se leaga exclusiv de drogurile opiate (heroina, hasis, etc).

Am zis WOW! Acum ma inteleg mai bine pe mine, dar si pe clientii din cabinet! Dr. Zioudrou si colegii ei au numit aceste polipeptide „exorfine”, prescurtare de la „produsi exegeni asemanatori morfinei”. De asemenea, au mai numit principala polipeptida care are capacitatea de a trece cel mai usor bariera de sange a creierului „gluteomorfina”, au asociat termanii gluten si morfina.

Pentru a vedea cum arata bariera de sange a creierului, mergi la minutul 3.00 al acestui video:

Deci dragilor, treaba este mult mai complexa si dincolo de vointa noastra. Insa cum s-a ajuns la modificarea atat de drastica a graului si de ce stramosii nostrii erau mai slabi desi consumau produse fainoase?

Oamenii de stiinta, sub indrumarea „nu stim cui”, s-au gandit sa creasca productia la hectar a graului. Si atunci au inceput o serie de analize de laborator si au modificat in special proteinele din grau, din care mare parte din aceste proteine sunt din categoria gluten. Sa vedem ce ne spune Dr. William Davis cu privire la modificarea genetica a graului:

„In grau exista peste 1000 de proteine, care sunt menite sa protejeze planta de alti patogeni si care sa ii asigure rezistenta la seceta si functie de reproducere, cele mai multe sunt din categoria gluten, peste 80%”, scrie Dr. Davis in cartea sa „Dieta fara gluten”.

De asemenea, doctorul mai este de parere ca si cerealele integrale si produsele din faina integrala sunt la fel de nocive ca si celelalte. El sustine ca, desi acestea au un indice glicemic mai scazut, incurajarea consumului mai mare duce la acelasi efect.

Acum stau si ma gandesc, faina integrala si cerealele integrale sunt trecute printr-un proces foarte mic de rafinare in comparatie cu faina alba. Dar, compozitia chimica a graului si cerealelor nu este schimbata.

Deci, cu alte cuvinte inclusiv cerealele integrale si produsele din faina integrala dau dependenta. Indiferent sub ce forma este procesat graul pe care il consumi, gluteomorfina este prezenta.

Inca nu am renunta definitv la produsele fainoase integrale, insa ma gandesc sa fac un experiment de acest gen! Dupa cum stii imi place sa testez si sa relatez mai departe daca functioneaza sau nu!

Acum ca am elucidat misterul dependentei data de grau, pot sa iti spun…

Pe curand,

Florentina

The post Rontai covrigi cu tonele si nu te poti opri? Experimentul Doctoritei Zioudrou iti explica dependenta appeared first on Iubim si Gatim.

Citeste mai mult pe: iubimsigatim.ro/

Social

Arhiva stiri