50 de (semi-maratoane, discursuri, zile consecutive) – Paul Ardeleanu

L-am cunoscut pe Paul Ardeleanu prin intermediul unui bun prieten, Liviu Pasat. Ocazia intalnirii noastre s-a invartit tot in jurul visului de a crea valoare. Un vis care urmeaza sa se indeplineasca, inca lucrez la el, un film. Nu pot da mai multe detalii despre film dar va voi anunta atunci cand va fi lansarea :). Sa revenim la discutia noastra si la scopul acestui articol.

Paul ardeleanu si-a indeplinit un vis, este vorba de visul descris chiar de el in randurile de mai jos. De ce scriu acum dupa terminarea maratonului? Pentru ca de fapt maratonul nu se termina niciodata si Paul Ardeleanu a extras chintesenta acestui maraton de 50 de zile intr-un speach la TEDx Bacau. Video mai jos :).

Paul_Ardeleanu

Paul Ardeleanu – Alergam pentru educatie

Ce a insemnat proiectul Alergam pentru educatie” by Paul Ardeleanu?

Daca ar fi sa descriu proiectul intr-o singura fraza aceea ar fi : 50 de semi-maratoane si 50 de discursuri in 50 de zile consecutive. Asta inseamna ca timp de 50 de zile, pornind pe 1 mai pana pe 19 iunie, o sa alerg 21 de km in fiecare zi si o sa tin un discurs motivational si educational unui grup de tineri, in 50 de orase diferite.

Prima intrebare pe care o primesc de obicei cand spun acest lucru este : Si o sa alergi intre orase?

Nu. Voi alerga in interiorul unui oras, pe un traseu stabilit dinainte si distanta dintre orase o voi face cu masina. De aceea te invit sa alergam impreuna pentru educatie, in ziua in care voi fi in orasul tau.

A doua intrebare de cele mai multe ori este intrebarea cheie : De ce vrei sa faci asta?

Am multe motive pentru care vreau sa fac acest proiect insa este unul singur care este principalul :

Pentru a ii inspira pe tineri sa se dezvolte la nivel personal. Da, stiu … pare foarte zen acest motiv al meu insa este cel real. Si eu la varsta de 15 ani am avut o schimbare de directie in momentul in care am descoperit dezvoltarea personala. Am inceput citind carti precum : Tata Bogat, tata sarac de Robert Kiyosaki, Cadranul banilor si ascultand carti audio de la Brian Tracy precum : Psihologia succesului si Psihologia realizarilor.

Toate acestea m-au facut sa privesc viata cu alti ochi si sa imi doresc sa am si eu o viata de succes. Partea interesanta este ca pana in acel moment principala mea activitate, care imi ocupa chiar si 5- 6 ore pe zi in anumite zile era sa ma joc pe calculator. Ba chiar pierdeam noptile uneori jucandu-ma Counter Strike.

Social

Arhiva stiri