S1.E1. – Experiment Social România – Violenţă Conjugală

Un bun prieten, Catalin Palavescu de la PacPac StudioS, m-a contactat sa ma intrebe daca vrem sa il sprijinim in noul lui proiect „Experiment Social România – Violenţă Conjugală„. Pe scurt este vorba despre aducerea in atentia publicului a fenomenului  „violenta conjugala”. In mintea mea am zis imediat daaaaaa……

De ce?

Pentru ca si noi, TimeTV.ro, facem un astfel de demers prin proiectul LTAcademy.ro. Prin cursul „antrenorului de genii”, Florian Colceag, care explica atat de bine cum functioneaza mintea umana si mai ales comportamentul social al romanilor si multe altele… dar despre asta putem vorbi pe LTAcademy.ro

Prin urmare si Catalin cu acest proiect face o infuzie de valoare in societatea in care traim. Bucuria a fost mai mare cand am aflat ca alaturi este si realitatea.net, un frate mai mare care raspandeste aceasta valoare. In fiecare saptamana vei vedea noi situatii in fata carora suntem pusi chiar noi, aici pe TimeTV, la categoria EMISIUNI. Mai multe despre proiect in randurile de mai jos :).

Tu cum ai reacţiona dacă pe stradă, în faţa ta, cineva ar fi agresat, furat, dacă cineva ar fi accidentat, dacă un trecător nepăsător ar arunca gunoiul fără să îşi mai bată capul cu existenţa coşurilor de gunoi? Ai interveni, ai da o mână de ajutor, ai suna la Poliţie? Un experiment cu camera ascunsă, care ne va pune pe gânduri.

Un experiment social reprezintă un proiect de cercetare realizat cu subiecţi umani în lumea reală. Se investighează, de obicei, reacţia oamenilor, individual sau în grup, când sunt martorii sau chiar fac parte dintr-un scenariu pregătit în care se reproduce o situaţie ipotetică excepţională (de exemplu răpiri de persoane, violenţă fizică, tâlhării etc.).

Emisiunea este produsă de PacPac StudioS şi prezentată de Cătălin Palavescu. Echipa este formată din actori profesionişti, psihologi şi sociologi. Din echipă fac parte: Andrei Triculescu, Luiza Florian, Evelyn Popa, Ancuţa Vochin, Filip Popa, Cristian David, Victor Cosma, Ruxandra Burcescu, Robert Aurariu, Mircea Racoviceanu, Cristina Ioniţă, Cristina Ene, Sebastian Contor, Vlad Milotoi, Andriana Isăilă.

In primul episod vedem reactia trecatorilor la „violenta conjugala”.

Cum reacţionează ei? Se implică, o ajută, sună la Poliţie sau trec mai departe? Urmăriţi reacţiile în cele câteva minute ale clipului video de mai jos. Plecând de la premisa că de cele mai multe ori femeia cade victima unor violenţe domestice (ne confirmă şi statisticile Ministerului Muncii – “Aproape 800 de femei au murit în România din cauza violenţei domestice, în perioada 2004 – 2011, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Mai mult, cifrele arată că în România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde.

Între 2010 şi 2012 au avut loc peste 65.000 de cazuri de violenţă conjugală. Am testat reacţia oamenilor ce erau martorii, în spaţiul public, a unor agresiuni de acest tip.

Actorii – Ruxandra Burcescu, Andrei Triculescu

Experiment_Social_Romania_Catalin_Palavescu

Experiment Social Romania – Catalin Palavescu

Social

Arhiva stiri