De ce sa transmiti seminarul prin LIVE STREAMING online

LIVE STREAMING si streaming online

Traim intr-o era a vitezei si daca nu te cablezi repede la ritmul acestei ere s-ar putea sa pierzi trenul care te intereseaza. Din ce in ce mai mult se aude, ca un zgomot de fond, nu prea tare pentru ca lucrurile sunt la inceput, despre LIVE (streaming live, streaming online, TV online, server de streaming, PayPerView). Ce inseamna toate acestea?

Inseamna o noua particica a mediului ONLINE care prinde putere si se dezvolta cu repeziciune. Daca pana acum erau vremurile cand aveai o afacere clasica si nu aveai site, probabil ca nu te vindeai la potentialul maxim, acum se intampla un nou switch in mediul online. Oamenii stau din ce in ce mai mult in mediul online si acest tren nu se va opri, el va prinde viteza :).

Bine, bine, poate zici! Si ce-i cu asta! Oamenii sunt obisnuiti sa se uite la televizor la emisiuni si transmisiuni live, nu la calculator. Inainte de internet a fost Televiziunea. Si acum mai este televiziunea prin cablu dar in viitor vor migra catre zona online. De ce se va intampla asta? E simplu! Pentru ca acum tehnologia permite ca mediul online sa acapareze piata. Noi oamenii, fiind in miscare continua nu luam televizorul dupa noi… dar il putem avea pe telefon.

Si ce treaba are asta cu tine? Pai are. In toata informatia asta, care este din ce in ce mai multa, trebuie sa procesezi mai repede sau clientii tai vad mai multa informatie si daca tu nu esti acolo vei fi dat uitarii.Sau poti sa te diferentiezi de concurenta fiind printre primii care folosesc noua tehnologie in afacerea ta. Daca ai un eveniment sau un curs, sunt putine sanse sa vina la tine una dintre marile televiziuni sa faca o transmisie LIVE, cu evenimentul tau.

In schimb poti face LIVE streaming online – pe internet. Astfel spargi barierele geografice. Dintr-o data nu mai vorbesti doar pentru cei care sunt in sala de curs, seminar, wokshop, eveniment. Acum o poti face pentru orcine care doreste sa te asculte. Informatia poate ajunge oriunde s-ar afla fanul/clientul tau. Acest tip de transmisiune se poate adapta pentru orice tip de eveniment.
Poate aveti argumente pro si contra asa ca va invit sa discutam cateva dintre ele.
live streaming online

live streaming online

PRO – live streaming online
pentru privitor:
– nu trebuie sa se deplaseze pana in locatia in care se intampla evenimentul. Asta inseamna timp si bani economisiti
– nu este deranjat de colegul din stanga sau dreapta si-l vede/aude clar pe vorbitor tot timpul evenimentului, gratie cameramanului care il urmareste.
– poti avea exact tinuta in care te simti cel mai confortabil si deschis informatiei, doar esti la tine acasa…
– se poate instrui si la birou
– daca este in parc/cafenea si are acces la wireless se poate instrui in mediul preferat sau natura
– nu deranjeaza pe nimeni daca a intarziat si poate prinde din eveniment atat cat a mai ramas. Am trait experienta de a renunta sa mai intru in sala unde se tinea seminarul pentru ca am intarziat prea mult, sau am intrat la pauza. Atunci mi-as fi dorit sa pot accesa rapid online sa vad ce se petrecea in sala
– daca inca nu a ajuns la un desktop/calculator cu internet de mare viteza, poate asculta audio pe telefon, pana ajunge sa vada si imaginea. Bineinteles, daca ai un smartphone puternic si abonamentul iti permite mult trafic, poti sa vezi imagine si sunet pe telefon. Excluzand posibilitatea ca nu te poti conecta la o sursa wireless.
– iti poti invita cativa prieteni la tine, doritori si ei de instruire, sa vedeti evenimentul impreuna si astfel puteti comenta sau ridica anumite intrebari pentru a le dezvolta dupa ce se termina transmisia live

– poti manca, in cazul in care ai ajuns pe fuga de la job

pentru instructor:
– audienta este mai mare cu costuri reduse
– poati inchiria o sala de 100 de locuri dar te poati adresa la 1.000 de oameni, din toata lumea
– poti afla cu acuratete cine consuma continul livrat de tine. Uneltele din mediul online sunt cele mai exacte pentru a-ti spune aceste detalii (varsta/sex/loc/educatie/)
– poti tine o sedinta restransa (webinar) cu cei care doresc sa puna intrebari sau vor sa afle detalii tehnice amanuntite
– poti fragmenta in module informatiile prezentate in seminar/workshop pentru a livra intr-un timp cat mai scurt solutii celor care cauta raspunsuri. De exemplu un workshop dureaza intre 3-5 ore. Multi dintre cei prezenti in sala vin pentru anumite informatii si trebuie sa stea atatea ore pentru acele 10 minute in care afla solutia. Sunt multi care se pierd pe drum pentru ca nu au acest timp la dispozitie sau cauta raspunsurile in alta parte.
Despre argumentele CONTRA IN ARTICOLUL VIITOR ­čÖé
sursa: ULive.ro

Social

Arhiva stiri