Suntem împreună pe acest Pământ să ne întrecem?

Dezvoltare Personala

Am avut de curând un dialog, referitor la mesajul preluat de la John Maxwel:  ”Nu suntem pe acest Pământ ca să ne întrecem, ci ca să ne  completăm

Poţi vedea contextul prin care am subscris mesajului aici.

Mesajul cititorului se incheie aşa ” mie mi se pare că citatul este sublim, dar neaplicabil

nu suntem aici sa ne intrecem

Dezvoltare personala – Alina Dita

Este o perspectivă de a privi lucrurile care m-a măcinat vreme lungă de timp….

Am avut un job în vânzări timp de mulţi ani şi dezvoltasem un spirit extrem de competitiv…

Însă la un moment dat am început să cred, că atunci când eu obţin ceva de la viaţă (prin muncă evident), cineva rămâne fără, că de acolo de unde iau eu rămâne locul gol şi nu mai rămâne şi pentru ceilalţi… percepeam universul ca pe un rezervor care va ajunge la fund în cele din urmă.

Aşa că am început să caut răspunsuri, să înţeleg cum şi dacă am putea să trăim cu toţii pe acest Pământ şi fiecare să primim ce ni se cuvine de drept

M-am întrebat, oare inteligenţa care a creat tot ce ne înconjoară, atâtea mici detalii şi atât de perfecte, atâtea mecanisme şi procese care încă nu se pot explica,  oare a avut în vedere pe toată lumea….?! Sau pe unii ne-a uitat, ne-a rătăcit pur şi simplu în strategie..?!

Adăugând mesajului de început la care subscriu, şi citatul: Un VIS autentic este o imagine şi o hartă a scopului şi potenţialului unei persoane”… am început să simt că primesc răspunsuri!

Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie!

Imaginează-ţi activitatea zilnică într-o companie, o companie de succes în zilele ei cele mai bune :), unde toată lumea lucrează cu drag şi spor!

Gândeşte-te la task-urile zilnice pe care le are fiecare. Fiecare îşi împlineşte misiunea. Fiecare lucru este făcut în cel mai mic detaliu, după o strategie bine pusă la punct şi toţi au în vedere un mare OBIECTIV comun. Sunt ei in competiţie atunci când fiecare lucrează în aria lui de expertiză, când ceea ce-i aseamănă sunt valorile comune, iar abilitaţile diferite pe care le au fiecare, ajută la completarea unor task-uri astfel încât, toţi, de la primul om din firma – preşedintele companiei – şi până la doamna care are grijă să asigure un mediu curat în firmă, contribuie în felul lui la succesul companiei? Am putea fi de acord că fiecare om, fiecare angajat al companiei participă la împlinirea obiectivului, misiunii Companiei? Şi oare toate merg ca pe roate, deoarece fiecare acţionează ca expert in domeniul lui şi completează prin abilitaţile diferite pe care le are munca celorlalţi, astfel încât sunt răspunzători toţi pentru succes?

Acum hai să vedem imaginea activitatii când fiecare încearcă sa facă jobul altcuiva….Ești cu mie? Poți vedea haosul care s-a creat și starea de încordare?

Să presupunem că acest Pământ este o MARE întreprindere/companie… şi cineva ne-a înzestrat pe fiecare din noi cu un talent pentru a asigura succesul. Ne-a trasat direcţia pe care o avem de urmat sub forma viselor, dorințelor, aspirațiilor, ambițiilor noastre, lăsându-ne evident, liberul arbitru… Cum ar fi dacă am dori periodic să îndeplinim job-ul altcuiva…? Să facem lucrurile despre care avem idee cum trebuiesc făcute, dar nefiind noi expertul în aria respectivă..?! Cine s-ar ocupa de ceea ce aveam noi de făcut de fapt și care ar fi rezultatul?

De fiecare dată când am fost pusă în faţa alegerii unei meserii, m-am frământat gândindu-mă încotro să o iau, astfel încât să scot maxim din existenţa mea…să fac ce iubesc şi să iubesc ceea ce fac în fiecare zi! Îmi imaginam cea mai dificilă alegere a vieţii mele ca fiind un moment în care aş fi pusă să aleg între: a şti din toate câte puţin sau a şti ceva la perfecţie. Şi mă refer la a şti din toate, absolut din toate câte puţin, din fiecare îndeletnicire, meserie, SAU a şti despre ceva ABSOLUL TOT, să cunosc fiecare detaliu, fiecare nuanţă, adică TOT.

M-am frământat mult gândindu-mă ce aş alege …

Momentul în care am înţeles că a fi expert într-un domeniu înseamnă să ştii din fiecare câte puţin, dar să faci acel ceva la care tu te pricepi cel mai bine, atunci am acceptat că nu mi-am tocit în zadar coatele pe băncile şcolii …

De aceea eu cred că primul pas şi cel mai important este să ne răpundem la întrebarea: ce caut eu în viaţa mea, să găsim scopul nostru aici şi mai apoi să întreprindem acţiuni în direcţia scopului nostru, în direcţia misiunii noastre, ştiind din toate câte puţin, dar activând doar în zona noastră de expertiză, astfel încât să ne completăm, nu să intrăm în competiţie!

Pentru aceasta am conceput evenimentul Succes şi Poftă de viaţă în trei paşi:

1. Achiziţionarea Agendei de Vise® – o agenda nedatată, un instrument puternic de conştientizare; un loc unde fiecare obiectiv, dorință, ambiție, aspirație, vis, prinde formă, claritate și sens.

Este o agendă unde să păstrezi visele copilăriei și fiecare nouă provocare care apare în viața ta. Este o agendă pentru copilul tău și pentru copilul din tine! Este aglinda unui om mare și jurnalul personal al călătoriei tale.

2. Participarea la seminarul Succes şi Poftă de Viaţă – pentru a descoperi visul dincolo de obiective, pentru a-ţi testa fiecare obiectiv sau pentu a-l confirma şi a primi modalităţi concrete de a-l duce de la eteric la realizabil!;

3. Coaching one to one – pentru că pe lângă elementele comune şi general valabile, avem nevoie să identificăm CUM se aplică la fiecare din noi aceste principii. Pentru că suntem UNICI prin definiţie, pentru că în ceea ce te priveşte este vorba despre tine, călătoria ta, povestea ta, visul tău !

Mi-ar fi de mare folos să-mi spui care sunt aşteptările tale de la acest seminar, astfel încât să-ţi răspundă cât mai bine nevoii identificate de tine, printr-un comment sau pe mail la adresa: alina.constantinescu.dita@yahoo.com

Social

Arhiva stiri