Alina Dita: Asculta-te pe tine insuti! Intra in STAREA de asculare

Alina Dita - Streaming LIVE ONLINE

Alina Dita – Streaming LIVE ONLINE

Într-un articol anterior vorbeam despre cum să intrăm în starea de ascultare. Poti citi articolul aici.

Ascultarea este o cale importantă de a-i ajuta pe alții și pe tine însuți. Pentru a deveni un ascultător mai bun să ai mereu în vedere aceste  întrebări:

Ce le place lor?

La ce speră ei?

Ce îi doare?

Cum pot eu să îi ajut?

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat și care m-au ajutat în dezvoltarea personală, a fost să mă ascult pe mine însumi.

Tu când te-ai ascultat ultima oară?

Calitatea vieții noastre este dată de calitatea întrebărilor pe care ni le adresam. Pentru mine, una dintre cele mai dificile întrebări pe care mi le-am adresat a fost: Ce caut eu în viața mea?

Eu, de mică, cel mai bine învățam scriind. Dacă vroiam să memorez o poezie, o scriam. Dacă vroiam să memorez un pasaj dintr-o carte,  il scriam, dacă aveam de învățat acele comentarii literare dictate de doamna profesoară la limba română, le scriam ca să le memorez. Știi la ce mă refer, da? Ți le mai amintești?

Încă mai practic această metodă deoarece încă îmi doresc să învăț : )

Pentru cele mai multe persoane, scrierea este metoda predilectă de învățare deoarece reţin mai uşor ceea ce scriu decât ceea ce vorbesc, de aceea mulţi studenţi se pregătesc pentru examen parcurgând în scris materia de curs.

Prin urmare mi-am luat timp, o agendă și un stilou și mi-am răspuns reflectând la copilăria mea, la ce mi-am dorit să devin când voi fi mare, spre ce mă îndrumau prietenii și familia să urmez, la ce școli să mă înscriu și pe ce căi să apuc, care activități mă fac fericită și simt că le-aș putea face 24h din 24h, care experiențe trăite de mine, dacă le-aș împărtăși, ar putea inspira pe ceilalți. Îmi notam întrebarea și apoi toate gândurile le așterneam pe foaie.

Ascultăte-te pe tine însuți! Iată o prima metodă:

– Ia o coală albă sau o agendă, ceva de notat și ia-ți și liniștea cu tine : ) . Poate te ajută o melodie în surdină, o melodie de fundal care te inspiră de obicei…
– Formulează mai întâi întrebarea. Ai grija la cuvintele alse, alege cuvinte care sa te duca in directia dorita!
– Detașază-te și deschide-te răspunsului. Nu te încrâncena în repetarea la nesfârșit a întrebării! Lasă-i ocazia minții tale să îți și răspundă…
– Notează tot ce îți vine în minte, toate gândurile așa cum vin ele! Nu o întrerupe! Nu judeca și nu evalua încă răspunsurile, doar notează-le. ( verifică cheklist-ul ascultării eficiente din articolul precedent si practică-l cu tine )
– Notează chiar și temerile. Ceea ce nu conștientizăm ne controlează! În momentul coștientizării faci lumina și poți prelua ”volanul”… fii tu șoferul vieții tale! Șoferii știu de ce!  : )

E e ca atunci cand te doare o mână sau un picior sau spatele și nu mergi la medic, te doare în continuare dar ignori…până te doare de nu mai poți și ajungi la urgențe!!! Și când te doare inima, sufletul, ai nevoie de tratament!

– Cănd simți că ai epuizat toate răspunsurile, întreabă-te dacă ar mai fi ceva de adăugat și ce anume!!! Notează-ți în continuare!  : )
– După, vei începe să ordonezi răsunsurile notate și să-ți un plan de acțiune! Pentru că pofta de viață îți vine trăind!

Vreau să-ți mai aduc în atenție o metodă de a te asculta pe tine însuți: ia-ți un coach!

Da, un coach, un antrenor!

Este nivelul urmator al dialogului cu tine însuți Este CU și DESPRE TINE! Te vei auzi mai bine…ca să te poți asculta în profunzime. Un coach nu te va lăsa să pierzi nimic din vedere. Dialogul amplifică eficiența și productivitatea soluțiilor.

Cuvântul Coach înseamnă ‘a veni lângă’. A veni lângă tine, a împărtăşi, a învăţa şi a asculta împreună. Coachingul implică abilitatea de a te înţelege, de afla unde eşti acum, îți oferă o perspectivă nouă asupra perspectivei actuale, ajutându-te să te ridici şi să dobândeşti claritate şi responsabilizare.

Calea ta către Succes și Poftă de Viață poate fi mai scurtă când ai un GPS cu tine, ia-ți un coach chiar acum.

Eu am verificat și funcționează, te invit să nu mă crezi ci să verifici! Cotacteză-mă pentru o sesiune de coaching demonstrativă, GRATUIT!

Programează-te acum prin mail la adresa: alina.dita@johnmaxwellgroup.ro

Ce iti place tie?

La ce speri tu?

Ce  te doare?

Cum poti sa te ajuti chiar acum?

Cunoști expresia:  “Cunoașterea înseamnă putere” ?

Daca nu folosești cunoasterea, ea este doar potențial.

Dezlănțuie potențialul ascuns din tine! 

Click aici și vezi ce alte instrumente îți pun la dispoziția succesului tău.

Alina Dita - Streaming LIVE ONLINE

Alina Dita – Streaming LIVE ONLINE

Social

Arhiva stiri