Creierul uman – provocarea științifică a secolului XXI

„Creierul este considerat deocamdată cel mai important instrument al cunoașterii umane.” spune domnul prof.univ.dr. Leon Zăgrean în interviul pe care îl dau mai departe astăzi. Mi-a plăcut mult acest „deocamdată” pus în context deoarece reflectă (din punctul meu de vedere) o recunoaștere a faptului că este posibil să găsim în noi înșine noi „instrumente” de cunoaștere. După cum știm creierul este și cel mai complex organ al nostru al cărui rol principal este adaptarea noastră în această Lume de Mijloc – cum frumos o numea Richard Dawkins aici (link).

Cercetarile din neuroștiințe și descoperirile ce rezultă din aceste studii ne ajută nu doar în vederea găsirii drumului spre armonia fizică și mentală ci și în vederea depășirii confuziilor care persistă încă în privința esenței noastre ultime, a cine suntem cu adevărat.

De aceea consider important să aduc în atenție materiale care ne țin la curent cu ultimele descoperiri din neuroștiințe și mai ales mesajele oamenilor de știință care sunt de acord că universul are un design inteligent. Din emisiunea de mai jos puteți afla stadiul evoluției cercetărilor ce se fac în neuroștiințe dar și lucruri interesante și utile despre impactul momentelor de prezență conștientă, meditațiilor și contemplării asupra stărilor noastre interioare și despre efectele emoțiilor noastre asupra fiziologiei corpului. Vizionare plăcută !

Felicitări domnului profesor Leon Zăgrean pentru informațiile foarte interesante oferite în emisiune și domnului diac. Sorin Mihalache pentru deschiderea sa către frumoasele conexiuni între știință și spiritualitate abordate în emisiunile pe care le realizează.

Materiale foarte importante despre creier se mai găsesc aici (link) și aici (link), un documentar util despre funcționarea minții există aici (link), iar despre partea „întunecată” a minții noastre un documentar valoros este aici (link). O conferință de mare valoare susținută de domnul profesor Leon Zăgrean în cadrul proiectului Cafeneaua Complexității este conținută în articolul de aici (link).

În cazul când abia ai ajuns aici, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi să-ți fie util în călătoria ta și să te bucure. Poți căuta subiectul dorit folosind listele „Articole recomandate”, „Resurse video” și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,

cu drag 😀

Citeste mai mult pe: Adinaamironesei.blogspot.com

Social

Arhiva stiri