Recomandare film – Povestea lui Ron

„Omul sfințește locul” nu este doar un proverb ci un profund adevăr. Nu este întotdeauna simplu să facem asta pentru că de cele mai multe ori este nevoie de multă perseverență și pasiune. Iar dacă este vorba despre educație și sistemul de învățământ atunci totul devine și mai complicat.

Filmul pe care îl propun astăzi este povestea adevărată a unui profesor cu suflet mare – Ron Clark – care și-a pus la treabă toată inventivitatea și toată pasiunea pentru a face educație într-una din cele mai rău famate şcoli publice din cartierul Harlem din New York. Și a făcut-o astfel încât în anul 2000 a primit premiul „Profesorul Anului” și a fost invitat să vorbească despre asta în show-uri de televiziune la Oprah Winfrey, Today Show și CNN. Și asta la doar 6 ani de la terminarea facultății în 1994. Devotamentul său a făcut să fie supranumit în media drept „educatorul Americii” și să fie distins de trei ori la Casa Albă. Pasiunea sa pentru educație și unitatea între oameni a transpus-o în trei cărți care au ajuns în scurt timp bestseller (iată ideile principale din una dintre ele: The Essential 55 – link).

Ron Clark (din foto de mai sus) este acum o sursă de inspirație pentru mulți tineri și educatori din toată lumea și a reușit să pună bazele unei școli private (clasele 5-8) destinată copiilor defavorizați – The Ron Clark Academy – pentru înființarea căreia Oprah Winfrey a donat 365.000 $. Iată-l vorbind despre proiectul său în 2011 aici-link.

Prin ce metode a ajuns să fie iubit de către copiii din Harlem, prin ce miracol a reușit să comunice „altfel” cu ei și să-i inspire – asta veți vedea în filmul de mai jos. Rolul său este interpretat de Matthew Perry (cunoscut din serialul Friends) pentru care acesta a fost nominalizat la Globurile de Aur.

Un film emoționant care ne inspiră pe toți și ne dezvăluie căi de comunicare și relaționare minunate și atât de simple. Am preluat filmul de pe vk.com, dar pentru o vizonare de calitate recomand bineînțeles cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!

(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe „pauză” pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe „play” din nou.)

În cazul când ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, îți urez bun venit! „Firul roșu” al acestui site este dezvoltarea personală integrală definită aici (link). Poți căuta subiecte pe placul în listele „Articole recomandate”, „Resurse video” și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Dacă vrei să te redescoperi și/sau să te reinventezi te aștept la workshop-ul pe care îl voi susține la Iași pe 10-11 mai – descriere și detalii se găsesc aici-link. Te aștept

cu drag 😀

Citeste mai mult pe: Adinaamironesei.blogspot.com

Social

Arhiva stiri