Stefan Draghici: Unul din motivele pentru care oamenii nu au succes

Ce este succesul? Pai… pentru fiecare inseamna ceva cu totul diferit. Pentru unii oameni, a avea succes inseamna a avea 1.000.000$ venit anual, pentru altii inseamna a incheia 100 de contracte de vanzari pe luna, pentru altii inseamna a avea casa si  masina dorita, si tot asa…

Va salut, sunt Stefan Draghici si alaturi de TimeTV.ro voi fi alaturi de voi prin intermediul mai multor articole despre dezvoltare personala,  dezvoltare financiara si nu numai.

De ce nu toata lumea are succes? Oameni cu 2 facultati, 2 doctorate, cu o vasta experienta in domeniul lor de activitate, ajung intr-un punct mort din care nu mai pot iesi. Care ar fi motivul sau cauza? Motivele si cauzele pot fi multiple, insa am observat de-a lungul timpului ca multi au cateva obiceiuri care le cauzeaza mari probleme.

Stefan Draghici: Unul din motivele pentru care oamenii nu au succes

Unul din motivele pentru care oamenii nu au succes

Cu siguranta ati auzit astfel de expresii:

„Strange bani albi pentru zile negre” sau „Pregateste-te pentru ce-i mai rau si spera la ce-i mai bun”,

… iar si iar si iar. La prima vedere par a fi extrem de logice si poate chiar sanatoase. Oare? Nu cumva atunci cand iti pui bani albi pentru zile negre, aproape automat atragi acele zile negre? Nu cumva cand te pregatesti pentru ce-i mai rau, atragi ce-i mai rau? Daca facem o paralela cu lumea sportului, campionii NICIODATA nu se antreneaza sa piarda o competitie. Se antreneaza NUMAI pentru victorie.

Ce-ar fi daca am proceda si noi la fel? In loc sa ne pregatim pentru zile negre, ce ar fi sa ne pregatim pentru zile bune. In loc sa ne pregatim pentru esec, sa ne pregatim pentru succes. Nu-i o idee rea, nu? Putem face asta, daca intr-adevar asta vrem. Succesul ne bate la usa in fiecare zi, insa noi nu suntem pregatiti sa-l primim in casele noastre, pentru sunt pline de „bani albi pentru zile negre”, pregatiri pentru dezastre, economii facute „in caz ca se intampla ceva rau”. Ce-ar fi daca am schimba la 180 de grade toate acele preconceptii inradacinate in subconstientul nostru cu ceva nou, radical diferit?

Cum ar fi ca, in loc sa strangem bani pentru zile negre, sa strangem bani pentru oportunitati profitabile. Cum ar fi ca in loc sa ne pregatim pentru ce-i mai rau sa speram la ce-i mai bine, sa ne pregatim pentru reusite si sa speram la un succes absolut? Parca suna mai bine decat toate acele „precautii”, nu? Parca ne simtim un pic mai pregatiti pentru a avea succes. Si stiti ce? Succesul chiar va veni. El intotdeauna cauta medii propice pentru a prinde roade, si nu gaseste aceste medii decat in oamenii sau familiile care sunt dispuse/pregatite sa-l primeasca si sa-l gazduiasca.

Asa ca pregatiti-va pentru succes, ganditi-va la el, chemati-l, invocati-l si el va veni.

Mai puteti citi pe TimeTV.ro si:

John Maxwell – primul pas este sa INCEPI

VIDEO Un minut cu John Maxwell. DREPT DIN NASTERE

Social

Arhiva stiri