Informații care mi-au schimbat viața (40)

Complexitatea ființei umane m-a fascinat încă de copil și continuă să mă fascineze. Suntem dotați cu atât de multe daruri și încă multe altele așteaptă în noi sub formă de potențiale până când vom avea răbdarea să le descoperim.

Dintre toate „dotările” fizice, creierul este cea mai complexă parte a corpului nostru și continuă să reprezinte în mare parte un mister pentru oamenii de știință, deși neuroștiințele au evoluat mult în ultimii ani datorită dezvoltării tehnologiei utilizate în experimente. Mintea noastră – un alt mister, cercetătorii nefiind încă dispuși să accepte teoria minții extinse a lui Rupert Sheldrake – despre care am amintit aici (link). Percepțiile noastre (link) – atât de diferite de la om la om – și ele un mare mister. Emoțiile – fluxuri misterioase de energie care de cele mai multe ori ne bulversează viața. Până la urmă, dacă suntem foarte sinceri, cred că putem recunoaște că știm foarte puține lucruri despre Om ca Întreg.

Acest text este dedicat minții. „Un instrument foarte puternic, aşa de puternic încât necesită atenţie şi conştientizare pentru folosire. Pentru că aşa cum poate fi folosit pentru a crea capodopere de frumuseţe şi armonie, el poate fi folosit şi pentru a crea monştri de dizarmonie şi suferinţă” (citat dn filmul pe care îl recomand astăzi). Ca orice lucru din lumea noastră duală, acest instrument minunat are și o parte întunecată. Este un instrument care ne induce îngrijorări de multe ori nefondate, presupuneri inutile, prejudecăți și proiecții iluzorii – care împreună ne conduc spre multe suferințe (link). Conștientizarea acestor limitări ne poate scuti de multă energie consumată inutil.

Din acest motiv distribui astăzi un foarte important documentar care a circulat mai mult în cercurile spirituale și chiar în acestea a fost înțeles uneori greșit. Documentarul se numește Lo Sidante (Sfidătorul) și a fost realizat de MareNectaris Center – un centru pentru dezvoltare personală care oferă instrumente pentru creşterea gradului de conştientizare şi de revelare a potenţialului uman.

Realizatorii filmului au denumit cu acest cuvânt – „Sfidătorul” – „un set de forţe care acţionează în domeniul conştiinţei umane (de masă) cu scopul de a diminua puterea acesteia şi a o menţine într-o stare de inconştienţă creând identificări cu construcţiile mentale imaginare. Acest set de forţe acţionează asupra noastră că un element conservator, ca o forţă opusă eforturilor noastre pentru evoluţie şi extinderea conştiinţei (…). Recunoscând (conștientizând) într-adevăr activitatea Sfidătorului în viețile noastre o putem transcende, sarcină care poate fi dificilă, care poate conduce la îndoieli și suferință din cauza încercarii sale de a rămâne în viață. Este o sarcină care poate fi dureroasă, pentru că noi toți plecăm pe acest drum din același punct: noi credem că este așa (greu).” (traducere adaptată de pe site-ul centrului MareNectaris, parantezele îmi aparțin).

Mărturisesc că am amânat foarte mult recomandarea acestui filmtocmai din cauza complexității lui. Consider că există deja suficientă confuzie. Chiar citeam undeva că Sfidătorul este o entitate vie care se hrănește cu emoțiile noastre negative, cu ura, supărările și haosul din gândurile noastre. Perfect de acord, dar cu o foarte importantă precizare: NU este o entitate separată de noi, este în noi și peste tot, este parte din NOI. Este important să se înțeleagă că nu este o entitate singulară, nu este în afara noastră ci reprezintă SUMA tuturor îndoielilor, supărărilor și haosul NOASTRE ale tuturor fără excepție. Cu această precizare sper ca frazele de mai sus (cele din descrierea de pe site) și cele de pe parcursul filmului să fie înțelese în sensul lor profund și să nu se înțeleagă că Sfidătorul o fi cine știe ce entitate malefică din alte lumi sau că face parte din cine știe ce conspirație.

Mai am o speranță…: să nu vă urâți mintea după ce veți vedea filmul. Fiecare parte din noi pe care o negăm se întoarce împotriva noastră cu forțe noi, hrănită de negare și respingere. Ar fi de preferat ca filmul să funcționeze ca o informare/conștientizare, un fel de „aha!” care să ne facă să ne observăm mai mult pe noi înșine și acțiunile noastre, să fim mai prezenți și mai conștienți, mai clari în a distinge din care parte din mintea noastră vin gândurile care ne străbat și care ne împing spre acțiuni.

Da, este un film greu de digerat, dar merită tot efortul pentru cei care vor cu adevărat să înțeleagă complexitatea ființei umane și limitările care o împiedică să fie magică și să se manifeste la adevăratul ei potențial. O înțelegere profundă a acestui film plus exersarea sistematică a atenției și stării de observator asigură reducerea perioadelor de suferință și tristețe cu până la 90%. Un documentar dur, bulversant și provocator. Dincolo de aceste lucruri, am simțit filmul ca pe unul inițiatic, vindecător de la nivel superficial până la nivel de subconștient, fapt care face să merite revăzut. Vizionare plăcută!

(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe „pauză” pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe „play” din nou.)

În plus față de link-urile importante recomandate în textul de mai sus, recomand și documentarele de aici (link) și aici (link)

Dacă este prima dată când ai ajuns aici, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să-ți aducă pace și bucurie. Pentru a căita mai ușor subiectul dorit poți folosi listele „Articole recomandate”, Resurse video” și cea a cuvintelor cheie – coloana din dreapta. Un Like oferit site-ului te va conecta cu articolele acestuia. Te mai aștept,

cu drag 😀

Citeste mai mult pe: Adinaamironesei.blogspot.com

Social

Arhiva stiri