Poveste de iubire pe baricade, in Kiev. O protestatara s-a indragostit de politistul inamic, pe care l-a confruntat

Pe fondul violentelor si a conflictelor politice din Ucraina, o tanara protestatara a povestit cum s-a indragostit de un ofiter de politie, dupa o confruntare in Kiev.

indragostit

Lidia Pankiv, 24 de ani, spune ca se afla printre protestatarii din strada cand l-a intalnit pe Andrei, ofiterul de politie. Jurnalista era intr-un grup de femei care actiona ca un scut uman intre fortele de ordine si un grup de manifestanti, sperand ca prezenta lor va stopa violentele.

Lidia a spus: „Eram aproape de politisti cand m-a sunat o prietena care m-a rugat sa-i gasesc pe cineva care fusese arestat. I-am spus un alt numar de telefon pe care sa ma sune, pentru ca pe primul nu o auzeam„.

Dar in loc sa primeasca telefonul pe care il astepta, Lidia a primit un mesaj si acesta nu era de la un protestatar, ci era de la un politist care era in cordonul din fata ei. Andrei nu a vrut sa-i spuna numele lui intreg, pentru ca ii era frica sa nu-si piarda locul de munca, dar i-a spus ca vrea sa se casatoreasca pe ea.

indragostit

Andrei i-a spus ca in momentul in care a vazut-o acolo lipsita de aparare, expunandu-se in fata unor barbati inarmati incercand sa protejeze alte persoane, s-a indragostit pe loc de ea. In mesajul scurt pe care i l-a transmis i-a spus: „Cu toata agitatia, mi-am amintit numarul tau de telefon cand i l-ai spus prietenei tale. Nici macar nu stiu cum te cheama. Am stat noaptea cu un scut in fata ta. Cand ne-ai oprit sa nu mai inaintam, mi-am dat seama ca vreau sa ma casatoresc cu tine. Andrei„.

Prima lor intalnire a fost pe Maidan, unde erau inconjurati de oameni raniti si obiecte distruse.

Lidia a spus: „Am fost luata prin surprindere de mesaj si nici nu stiu de ce am fost de acord sa ne intalnim. Ma gandeam ca poate il conving ca este de partea gresita a baricadei si nu m-as fi gandit vreodata ca m-as putea indragosti de el. Dar cand l-am vazut si am inceput sa vorbim, asta s-a intamplat„.

Povestea Lidiei a mers si mai departe, cand a fost invitata la o televiziune locala, Inter, pentru a vorbi despre iubirea dintre ea si politistul aflat in cealalta tabara. Cand a aflat ca emisiunea este in direct, Lidia a acceptat invitatia, dar, in loc sa vorbeasca despre cum s-a indragostit, a inceput sa-i critice pe cei de la televiziune pentru minciunile pe care le-ar fi spus despre protestatari si pentru ca s-au pozitionat clar de partea guvernului, inainte ca acesta sa cada.

Probabil ati vrut sa auziti cum m-am indragostit de politist. Este adevarat, m-am indragostit, dar acum va spun o alta poveste. Eram cu mainile goale acolo si am tras trupurile celor morti acolo. Povestea este despre cum doi dintre cei mai buni prieteni ai mei au fost ucisi acolo„, a spus Lidia.

Referindu-se la fostul presedinte, ea a spus: „Pot sa va spun cat il urasc pe Ianukovici si pe cei care i-au indeplinit ordinele criminale. Am venit astazi doar pentru ca am aflat ca era o emisiune in direct. Pot sa spun cat dispretuiesc Inter pentru ca timp de trei luni a inselat telespectatorii si a semanat dusmania intre cetatenii acestei tari. Iar acum faceti apel la pace si unitate. Am adus aceste fotografii pentru voi ca sa-mi vedeti prietenii morti in visele voastre si sa intelegeti ca ati luat parte la asta. Iar acum, in pare rau, nu am timp, trebuie sa merg pe Maidan. Glorie Ucrainei„.

indragostit

Lidia a aratat apoi pozele, inainte de a parasi studioul, lasandu-i fara cuvinte pe moderatori, in timp ce era aplaudata frenetic de audienta.

Povestea tinerei a aparut in luna decembrie, insa nu a fost dezvoltata de presa din Ucraina, care inca era sub controlul guvernului, iar politistul ar fi fost in pericol daca numele lui ar fi fost facut public.

In singura poza cu cei doi impreuna, chipul politistului este pixelat. Numele lui de familie inca nu a fost facut public.

Sursa: Daily Mail

Social

Arhiva stiri