Rinoplastia, operatia la nas

Se zice ca nasul “spune” multe despre personalitatea fiecaruia, dar multi sunt nemultumiti de felul in care arata nasul lor.

O parte dintre acestia se resemneaza, iar cealalta parte isi doreste sa schimbe acest lucru si apeleaza la rinoplastie.

Pentru a afla mai multe despre #rinoplastie, am vorbit cu doamna doctor Ina Isac, chirurg plastician.

Dr. Ina Isac ne-a explicat faptul ca rinoplastia se refera la interventia de corectie a nasului. Pare o operatie simpla, insa, pentru chirurgi, este o adevarata provocare.

 rinoplastie-inainte3rinoplastia-dupa3

Vorbim despre o interventie complexa (rinoplastia), care poate fi facuta atat in scop estetic, precum si in cel medical, de rezolvare a unor probleme.

Cele doua pot fi combinate in cadrul aceleiasi operatii. Astfel, daca aveti probleme de respiratie sau alte dificultati la nivelul nasului, dar vreti sa ii si corectati forma, trebuie sa stiti ca puteti rezolva ambele probleme in cadrul aceleiasi interventii de rinoplastie.

Cine isi poate face rinoplastie?

Nu exista limita de varsta in acest caz, dar daca pacientul are sub 18, este nevoie de acordul parintilor, ne spune dr. Ina Isac, chirurg plastician.

Primul pas

Inainte de toate, dr. Ina Isac ne precizeaza faptul ca trebuie sa mergeti la o consultatie (rinoplastia). Astfel, ii puteti spune dr. Ina Isac ce va doriti si veti afla si in ce masura se poate indeplini dorinta dumneavoastra.

Cum decurge concret o astfel de consultatie, veti afla in cadrul emisiunii filmate cu dr. Ina Isac, pe www.drisac.ro

Daca ati decis impreuna cu specialistul sa faceti operatia, trebuie sa stiti ca veti primi anumite indicatii inainte de operatie.

Una dintre ele este ca, inainte cu aproximativ 2 saptamani, nu aveti voie sa luati analgezice precum Nurofen, Ibuprofen, medicamentie homeopata si alte tratamente care favorizeaza sangerarea.

Rinoplastia, operatia la nas

Tot cu 2 saptamani inainte, doamnele trebuie sa opreasca administrarea de anticonceptionale si mare atentie cand sunteti programate la operatie (rinoplastia), pentru ca trebuie sa fie in afara perioadei menstruale.

Ar mai fi o problema pentru fumatori, ei ar trebui sa se lase de fumat inaintea acestei interventii si sa nu fumeze cel putin doua saptamani dupa.

Continuarea articolului o puteti gasi…

Social

Arhiva stiri