Stephen Hawking: „Ce se intampla in Siria este o oroare, iar lumea priveste de la distanta”

Stephen Hawking, unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, indeamna la gasirea unei solutii pentru conflictul din Siria intr-un articol publicat in ziarele The Guardian si Washington Post.

Siria

Ce se intampla in Siria este o oroare este titlul articolului publicat astazi in cotidianul  The Guardian, material in care savantul britanic ii condamna pe cei care privesc cu raceala, de la distanta actele de cruzime ale razboiului civil sirian.

Trebuie sa ne folosim inteligenta pentru a pune capat acestui razboi. Ca tata, urmaresc suferinta copiilor din Siria si spun: gata.(…) Astazi vedem in Siria tehnologie moderna sub forma de bombe, agenti chimici sau alte arme folosite pentru a urma asa zise scopuri politice inteligente. Insa nu e nimic inteligent in a vedea cum peste 100.000 de oameni sunt ucisi sau cum sunt luati la tinta copii. Este de-a dreptul stupid, si mai rau e ca ajutoatele umanitare sunt impiedicate sa ajunga in clinici, iar copiii nou nascuti mor in incubatoare din cauza lipsei de curent, asa cum se arata intr-un raport Save the Children„, sustine omul de stiinta britanic.

„Ce se intampla in Siria este o oroare iar lumea priveste de la distanta. Unde este inteligenta noastra emotionala, simtul nostru de dreptate colectiva?” intreaba Stephen Hawking care avertizeaza: Cand tehnologia moderna se intalneste cu agresiunea, toata omenirea si vietatile de pe Pamant sunt in pericol.”

Peste 130.000 de oameni au murit si aproape 8 milioane de persoane au fugit din tara in cei 3 ani de razboi civil in Siria.

Sursa: The Guardian

Mai puteti citi si:

Social

Arhiva stiri