Medicamentul care va opri răspândirea viruşilor. Cum am putea scăpa definitiv de răceală şi gripă

Medicamentul poate fi folosit şi împotriva altor boli grave, care au simptome similare gripei, de exemplu febra aftoasă umană şi poliomielita.

medicamentul

Cercetătorii britanici sunt pe cale să realizeze un medicament care poate opri transmiterea virusului gripei şi ajută în acelaşi timp la vindecarea bolnavilor.

Profesorul Dave Stuart, de la Universitatea Oxford, care a condus echipa de cercetători, spune că există multe tratamente pentru gripă, dar niciunul din astea nu este eficient împotriva întregii game de viruşi.

El precizează că acesta ar putea fi primul medicament cu adevărat eficient şi în cazul banalei răceli.

Savanţii au analizat virusul EV71, cel care provoacă febra aftoasă la om. Cu ajutorul acestui medicament, virusul a fost paralizat şi nu s-a mai putut răspândi, pentru a provoca alte îmbolnăviri.

Prin urmare, tratamentul va fi util nu doar bolnavilor, ci şi ca măsură de prevenţie, pentru a opri transmiterea virusului.

Testele au fost extinse apoi pentru alţi viruşi asemănători cu EV71, cum este virusul care provocă răceala. Concluzia cercetătorilor a fost că medicamentul are efect şi în cazul acestor viruşi.

Şi în cazul poliomielitei tratamentul ar putea fi folosit pentru a face un vaccin mai eficient şi pentru a eradica definitiv această boală.

Chiar dacă răceala este considerată o boală banală şi nu foarte gravă, efectele ei sunt negative, pentru că multe persoane sunt nevoite să-şi ia concediu medical. În plus, cei care suferă de alte boli, cum ar fi astmul, pot face complicaţii dacă răcesc.

Deocamdată cercetarea este în faza iniţială şi încă nu au început testările pe oameni. Medicamentul va fi aprobat numai dacă se va demonstra că nu are efecte secundare.

Sursa Express

Social

Arhiva stiri