Lorand Szasz: Stii sa iti setezi obiective inteligente?

Si mai presus de acestea… stii cum sa faci sa le indeplinesti?

Se spune ca devii ceea ce gandesti. Oamenii de succes se gandesc, in majoritatea timpului, la obiectivele lor. A-ti atinge obiectivele nu inseamna altceva, decat a obtine ceea ce vrei tu.

Lorand Szasz

Lorand Szasz

Pentru toate acestea, trebuie sa le scri pe hartie, sa stabilesti ce trebuie sa faci pentru a le realiza, sa iti organizezi lista intr-un plan, sa iti pui un deadline, sa actionezi si nu il ultimul rand, sa faci ceva pentru acestea, in fiecare zi.

Brian Tracy a ajuns la concluzia ca sunt 2 pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa iti atingi obiectivele si pentru a trece la un alt nivel:

1. Ia o foaie de hartie si scrie 10 obiective pe care ti-ar placea sa le indeplinesti in urmatoarele 12 luni. Cand scrii obiectivele tine cont de cateva reguli:
– Formuleaza-le la timpul prezent. Subconstientul tau este ca un program special care foloseste un singur limbaj pentru a functiona bine si anume, limbajul “acum”. Prin urmare, nu formula “voi castiga suma aceasta de bani anul acesta”, ci “castig suma aceasta de bani in 4 luni”.
– Pune o amprenta pozitiva in formulare. Daca ii zici ceva negativ subconstientului, s-ar putea sa te ignore. Prin urmare, spune “sunt o nefumatoare”, in loc de “De maine nu o sa mai fumez”.
– Foloseste intotdeauna persoana I singular: “EU” in formulare. De fiecare data cand folosesti acest cuvant, trimiti un stimul catre creier ca urmeaza ceva foarte important si el reactioneaza ca atare.

2.Pune-le intr-un loc vizibil pentru cei din jurul tau. Cu cat vad mai multe persoane obiectivele tale, cu atat de apropii mai mult de atingerea lor. Daca vei scrie si le vei pune intr-un sertar, nu te vei bucura de bifarea lor si nici nu le vei indeplini pe toate. Asa ca, pune hartia pe perete acasa, la munca si spune ce vrei sa obtii la cat mai multe persoane.

Daca ai facut aceste lucruri, trebuie sa te felicitam cu drag. De ce? Pentru ca te afli printre cei 3% oameni care isi scriu obiectivele pe hartie, la modul prezent si intr-un mod pozitiv. Da, doar atatia oameni stiu cum sa isi structureze obiective inteligente si cum sa faca pentru a le atinge. Eu sunt cei care ajung la succes mai repede decat majoritatea.

Social

Arhiva stiri