A vegheat timp de 20 de ani la mormantul sotiei sale. Povestea unei iubiri care a rezistat dincolo de moarte

Timp de 20 de ani, Rocky Abalsamo a stat langa mormantul sotiei sale, prin fiecare furtuna de zapada si la fiecare aniversare, pentru ca iubirea vietii lui sa nu fie niciodata singura.

mormantul

In sfarsit, perechea se va reuni, odihnindu-se in pace, pentru totdeauna.

Abalsamo a murit miercuri, la 97 de ani, si va fi inmormantat alaturi de sotia sa Julia “Julita” Echeverria Abalsamo.

Devotamentul lui Abalsamo pentru sotia lui a intrat in atentia presei in anul 2000, cand ziarul The Boston Globe a publicat un material despre grija continua a acestuia pentru cea care i-a fost sotie timp de 55 de ani, informeaza publicatia People.

La acel moment, Abalsamo veghea mormantul sotiei sale de sapte ani, Julia murind in 1993, din cauza unor complicatii dupa o operatie pe cord.

In fiecare dimineata, el obisnuia sa mearga pe jos, pana la cimitirul Sf. Joseph, din West Roxbury, statul American Massachusetts, isi deschidea un scaun de gradina, langa mormantul ei, isi saluta sotia si statea langa ea, fara pauze de masa sau apa, pana cand cimitirul se inchidea, seara.

Inainte sa plece acasa, Abalsamo imprasita firimituri pe mormantul Juliei, pentru ca animalele sa ii tina acesteia companie.

„Ea este o parte din mine, asa ca aici sunt complet”, a declarat Abalsamo, pentru Boston Globe, in 2000. „Cand sunt aici, ma simt mai bine. Nu bine, ci mai bine.”

Abalsamo si-a mentinut rutina zilnica pana in 2005, cand un deces in familie l-a facut sa petreaca mai mult timp printre cei vii, dar a continuat sa mearga la mormantul Juliei pana anul trecut, cand s-a imbolnavit.

La cererea sa, Rocky Abalsamo va fi inmormantat la stanga sotiei sale, pentru ca aceasta era partea lui, cand se plimbau impreuna.

Sursa: Pro TV
Mai puteti citi si:

Social

Arhiva stiri