Mituri despre silicoane / Nu mai poti alapta? Gata cu solarul?

Mituri despre implantul cu silicon circula pe toate drumurile.

Cel mai frecvent este „nu mai poti alapta daca ai silicoane„. Am rugat-o pe doamna dr. Ina Isac (site-ul dumneaei aici), medic primar Chirurgie Estetica sa ne lumineze cu privire la cele vehiculate.

Dr. Isac

Dr. Ina Isac in operatie

In cazul intrebarii cu alaptarea, raspunsul este cat se poate de simplu: implantul cu silicon nu afecteaza in nici un fel alaptarea bebelusului dumneavoastra.

Asta inseamna ca puteti alapta fara nici o grija. Explicatia sta in faptul ca, in urma introducerii siliconului, glanda mamara ramane intacta.

Mituri despre silicoane / Nu mai poti alapta? Gata cu solarul? Dr. Isac va raspunde intrebarilor

Concret, sanul are mai multe straturi. Cel de la suprafata este pielea, apoi glanda mamara si tesutul adipos, iar al treilea, muschiul pectoral, sub care se introduce siliconul. Astfel, implantul mamar nu impiedica scurgerea laptelui.

Referitor la cel de-al doilea mit, ca nu mai ai voie sa te expui la soare daca ai implant cu silicon, trebuie spus ca este fals, cu precizarea ca exista anumite restrictii imediat dupa operatie.

Mai exact, conform dr. Isac, in primele doua luni dupa operatie este interzisa expunerea la solar sau la soare, iar 6 luni nu ai voie sa te expui la soare ori la solar fara sutien.

Nu, nu iti pocnesc silicoanele, asa cum am mai auzit pe alocuri! Explicatia sta in aspectul cicatricei. Daca veti incalca indicatiile medicului si va va expune la soare mai devreme, riscati sa ramaneti cu cicatricii mai putin aspectuoase, de o culoare maronie.

Nu cred ca va doriti asta, deci respectati sfatul medicului estetician, dr.Ina Isac.

Continuarea articolului aici

Social

Arhiva stiri