De 100 de ani nu au mai gasit asa ceva. Descoperire impresionanta in apele unui rau din Brazilia

O noua specie de delfini a fost descoperita in Brazilia, aceasta fiind prima descoperire de acest gen din ultimii 100 de ani, mai ales pentru ca vorbim de o specie ce traieste in rauri.

brazilia

Descoperirea a fost facuta de oamenii de stiinta in apele raului Araguaia si a fost publicata in jurnalul stiintific PLOS ONE.

„Asta ne arata cat de putine stim despre biodiversitatea acestei regiuni”, a spus biologul Tomas Hrbek, liderul expeditiei. „Delfinii de rau sunt printre cele mai rare specii dintre toate vertebratele. Sunt pe cale de disparitie, astfel ca descoperirea unei noi specii este ceva extrem de entuziasmant”.

brazilia

Verdictul de specie noua a fost dat dupa ce au facut o analiza ADN. „Delfinul din Araguaia este foarte similar cu varul sau din Amazon, dar mai mic si cu mai putini dinti”, a mai spus profesorul Hrbek. Potrivit calculelor lor, delfinii din Araguaia s-au separat de „verii” lor in urma cu 2 milioane de ani.

Ultima descoperire de acest fel a fost in 1918 cand a fost descoperita o specie de delfin in raul Yangtze din China. Din pacate, aceasta specie a disparut intre timp.

Sursa: Yahoo News
Mai puteti citi si:

Social

Arhiva stiri