Alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun

Studiile au arătat că persoanele care obişnuiesc să mănânce la micul dejun sunt mai sănătoase. Însă, nu toate alegerile alimentare sunt bune pentru sănătatea noastră. Unele alimente trebuie evitate, deoarece generează o creştere bruscă a glicemiei, după care te lasă fără energie, avertizează nutriţionistul Kristin Kirkpatrick, citat de publicaţia Huffington Post.

Alimente-pe-care-trebuie-sa-le-eviti-la-micul-dejun

Iată ce alimente trebuie să evitam la micul dejun:

Chiflele sau alte produse din făină albă rafinată. O chiflă obişnuită conţine aproximativ 500 de calorii şi este echivalentul a cinci felii de pâine, avertizează nutriţionistul. Acestea au în compoziţia lor făină rafinată, lucru care generează o creştere bruscă a glicemiei, urmată de o scădere bruscă a nivelului de energie, scrie eva.ro.

Laptele condensat sau diverse pudre pentru cafea. O cantitate mică de cafea naturală este benefică pentru organism, susţine nutriţionistul. Însă, majoritatea oamenilor preferă să-i altereze aceste calităţi benefice adăugând tot soiul de pudre sau variante de lapte condensat care au un conţinut ridicat de grăsimi trans (grăsimi rele pentru inimă).

Cerealele în toate culorile. Orice tip de cereale colorate şi cu o cantitate exagerată de zahăr trebuie evitate nu numai la micul dejun, ci în general, avertizează specialistul. Din cauza coloranţilor şi a cantităţii ridicate de zahăr, aceste cereale au fost asociate cu hiperactivitatea în cazul copiilor care le consumă cu regularitate.

Mezelurile procesate din comerţ. Au un conţinut exagerat de sare, pe lângă alte ingrediente necunoscute şi care au un efect dezastruos asupra organismului.

Iată ce ar trebui să mâncăm la micul dejun:

Nutriţionistul recomandă câteva dintre cele mai bune opţiuni pentru masa de dimineaţă: ouăle, bananele, grepfrutul, fructele de pădure, iaurtul grecesc, ceaiul negru, verde, alb sau cafeaua simplă, terciul de ovăz, quinoa, amarant.

Citește pe Time TV și Un tablou… pe pâine la micul dejun!

Social

Arhiva stiri