Scolile ar putea fi inchise din cauza codului portocaliu. Ministerul Educatiei a anuntat ca urmareste cu atentie situatia

Codul portocaliu i-ar putea tine acasa pe mai multi elevi luni, 27 ianuarie. Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca va lua o decizie pana duminica seara.

Ministerul-Educatiei

„Ministerul Educatiei Nationale monitorizeaza, cu atentie, situatia unitatilor scolare din judetele aflate sub atentionare de cod portocaliu. Inspectoratele scolare judetene/ al municipiului Bucuresti au obligatia de a se afla in legatura permanenta cu toate institutiile care raspund de situatiile de acest gen – Prefectura, Primaria, Consiliul Judetean, Politia, ISU.

Inspectoratele au obligatia de a raporta, periodic, MEN evolutia situatiei si masurile care se impun privind posibilitatea frecventarii cursurilor de catre elevi si cadrele didactice pentru luni, 27 ianuarie. MEN atrage atentia ca deciziile inspectoratelor scolare trebuie sa aiba ca punct de plecare siguranta elevilor si a personalului didactic si nedidactic.

In functie de situatia vremii, inregistrata pe parcursul zilei de duminica, 26 ianuarie, inspectoratele scolare judetene/ al municipiului Bucuresti vor hotari daca si unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni, 27 ianuarie.
Deciziile vor fi aduse la cunostinta MEN duminica, 26 ianuarie, cel tarziu pana la ora 17.00 si vor fi facute publice”, se arata in comunicatul oficial de la MEN.

Sursa: Pro TV

Social

Arhiva stiri