Ce s-a intamplat cu Statuia lui Iisus din Rio dupa ce a fost lovita de fulgere

Bucati din degete si din capul statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia, au fost rupte saptamana trecuta, cand aceasta a fost lovita de fulgere in timpul unei furtuni.

Statuia-lui-Iisus

O echipa de muncitori a inceput de ieri lucrarile de reparatii la Statuia lui Iisus dupa furtuna spectaculoasa de saptamana trecuta. Cele mai avariate parti au fost capul si degetele, relateaza Daily Mail.

Autoritatile locale au declarat ca reparatiile vor fi completate in cel putin 4 luni.

Statuia inalta de 38 de metri a ramas fara varful de la degetul mare al mainii drepte dupa ce a fost lovita de fulgere saptamana trecuta, iar capul si un alt deget au suferit avarii inca de acum o luna, tot din cauza fulgerelor.

In ciuda reparatiilor, statuia, una dintre principalele atractii turistice ale orasului, va fi deschisa vizitatorilor.

Oficialii au declarat ca vor incerca sa amplaseze mai multe paratrasnete in jurul statuii pentru a o proteja mai bine de fulgere.

Reprezentarea lui Iisus a fost inaugurata in 1931 iar in 2010 a fost renovata in totalitate, un proces ce a costat 4 milioane de dolari.

statuia-iisus-rio-stricata-1

statuia-iisus-rio-stricata

Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) este un monument în Rio de Janeiro (Brazilia). El este amplasat la sud de oraș pe muntele Corcovado (780 m) în pădurea Tijuca. Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversării de 100 de ani de la declararea independenței Braziliei. Schițele proiectului au fost întocmite de inginerul Heitor Silva Costa.

Din motive financiare, numai după zece ani a început construcția lui. Cu sprijinul Franței și Vaticanului s-a reușit realizarea proiectului și sfințirea statuii la data de 12 octombrie 1931. Edificiul are o înălțime de 30 metri, împreună cu soclul 38 de metri, lățimea la nivelul brațelor 28 metri și o greutate de 1145 tone.

În soclu se află o capelă unde pot intra 150 de persoane, mulajul (modelul) din ghips a fost efectuat de sculptorul francez Paul Landowski. Materialul de construcție este compus din beton armat, acoperit cu un strat de mozaic. Monumentul este folosit de biserica catolică la diferite aniversări ca loc de pelerinaj. În orașul bolivian Cochabamba a fost amplasat un monument asemănător, care depășește cu 8 m înălțimea monumentului brazilian. În prezent există în Brazilia și Portugalia mai multe copii ale statuii.

Social

Arhiva stiri