Guma de mestecat, PERICULOASĂ pentru sănătate. Iată ce efecte secundare are

A mesteca gumă pare un obicei destul de inofensiv, dar studiile mai recente arată că acest obicei poate avea consecinţe nocive asupra sănătăţii.

Guma-de-mestecat-PERICULOASA-pentru-sanatate

ultimatehealthandage.com

Iată câteva dintre aceste posibile efecte dăunătoare ale consumului de gumă de mestecat:

1. Mănânci mai puţine fructe şi legume şi mai multă „junk food”. Circulă ideea că a mesteca gumă înainte de masă reprezintă un mijloc de a reduce foamea, astfel ajungând să mâncăm mai puţin. Dar un studiu recent publicat în jurnalul Eating Behaviors arată că, în realitate, guma mestecată înainte de masă nu are efect asupra numărului de calorii consumate. Ba mai mult, guma cu aromă de mentă reduce consumul ulterior de fructe şi măreşte probabilitatea de a consuma alimente precum cartofi prăjiţi şi dulciuri. Cercetătorii cred că aroma de mentă din gumă face ca gustul fructelor şi al legumelor să pară amar, scrie descopera.ro care citează Fox News.

2. Poate provoca probleme ale mandibulei. Disfuncţia temporo-mandibulară se manifestă prin simptome precum dureri ale mandibulei, ale muşchilor masticatori şi ale articulaţiei temporo-mandibulare (articulaţia prin care mandibula – maxilarul inferior – se leagă de craniu). În cazul celor care mestecă întruna gumă, apare suprasolicitarea acestei articulaţii şi a muşchilor masticatori, explică dr. Don Atkins, medic stomatolog din California.

3. Probleme gastrointestinale. Sindromul intestinului iritabil este o tulburare gastrointestinală caracterizată prin dureri abdominale, crampe şi tulburări de tranzit intestinal. După opinia dr. Patrick Takahashi, şeful secţiei de gastroenterologie de la St. Vincent Medical Center, Los Angeles, mestecarea gumei contribuie la agravarea problemelor celor ce suferă de acest sindrom. În timp ce mestecă, ei înghit şi cantităţi mari de aer, ceea ce duce la balonare şi dureri în abdomen.

4. Guma de mestecat afectează dinţii. În încercarea de a evita efectul laxativ al îndulcitorilor artificiali, unii recurg la guma înducită chiar cu zahăr, dar aceasta este foarte dăunătoare pentru dinţi: ea pur şi simplul “scaldă dinţii în zahăr”, cauzând apariţia cariilor, explică dr. Atkins.

Citește și Investește în tine 30 de minute pe zi și scapă de depresie. Iată cum

Social

Arhiva stiri