Olimpicii României câştigă tot! Top 10 domenii în care ţara noastră a dominat mapamondul în acest an.

Olimpicii României câştigă tot! Top 10 domenii în care ţara noastră a dominat mapamondul în acest an.

Nu sunt imbracati la moda, au parul deranjat, aproape toti poarta ochelari de atata stat cu ochii in carti, dar reusesc sa dea o „palma” sitemului de invatamant schilodit de parlamentarii analfabeti. Respect celor catorva profesori, care nu cer spaga ca la usa cortului, si reusesc sa scoata tot ce e mai bun din acesti copii.

Olimpicii-României

Se iau la întrecere cu sute de colegi din toată lumea şi se întorc acasă cu medalii. Şi anul acesta, olimpicii noştri s-au clasat printre primii, cu performanţele lor internaţionale.

Fie că vorbim de matematică, fizică, ştiinţe sau chimie, nu a existat lot al României, care să nu fie medaliat cu aur, argint şi bronz. Iată, pe scurt, o listă a câtorva dintre cele mai importante medalii obţinute de elevii români.

 1.   Matematică

Olimpicii-României

România a cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Ediţia din acest an a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.

Elevii români au făcut legea şi la Balcaniada de Matematică din Turcia. Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două medalii de aur şi patru de argint. În clasamentul neoficial pe naţiuni, ţara noastră a ocupat prima poziţie. Lotul olimpic a dominat Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori. Elevii români au câştigat patru medalii de aur şi două medalii de argint.

 2.    Informatică

Olimpicii-României

 România a înregistrat rezultate de excepţie şi la Olimpiada Internaţională de Informatică care a avut loc în Australia. Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. În urma rezultatului, România s-a clasat pe locul 5 pe naţiuni, după China, Rusia, Coreea de Sud şi SUA.

 Olimpiada de Informatică a Europei Centrale a fost de bun augur pentru liceenii români care s-au aflat printre participanţi. Adolescenţii români s-au întors acasă cu o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz,

 Elevii români au obţinut nouă medalii la competiţiile regionale de informatică. E vorba de Olimpiada Balcanică pentru juniori şi Turneul internaţional Shumen. Astfel, lotul României s-a întors acasă cu două medalii de aur, 6 de argint şi una de bronz. La Olimpiada Balcanică de Informatică seniori am bifat o medalie de aur şi trei de argint.

 3.   Fizică

olimpiada-internationala-de-fizica

Olimpicii români ne-au adus pe primul loc în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică. Şiasta după ce elevii români au obţinut cinci medalii la a 44-a ediţie a competiţiei. Mai exact, două medalii de aur şi trei medalii de argint.

4.   Chimie

olimpiada-internationala-de-chimie

Şi la Olimpiada Internaţională de Chimie am stat bine în clasament. Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz. La Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz.

5.   Astronomie şi Astrofizică

 olimpiada-internationla-de-222

 Lotul olimpic de Astronomie al României a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Mai exact, două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz. Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.

6.   Geografie

 olimpiada-internationala-de-geografie

România este prima ţară din lume la Olimpiada Internaţională de Geografie. Asta după ce elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint la ediţia de anul acesta a competiţiei. În 2012, România s-a clasat pe locul doi.

7.   Ştiinţe

 Olimpicii-României

Elevii români ne-au făcut cinste la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori. România a obţinut trei medalii de argint şi trei de bronz. Practic, toţi cei şase componenţi ai lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei distincţii.

De la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului din India, elevii s-au întors cu o medalie de aur şi trei de argint. Iar cei cei care au participat la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene au obţinut o medalie de aur şi o medalie de argint.

8.   Biologie

olimpiada-internationala-de-biologie\  Participanţii la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, au reeditat performanţa de anul trecut, obţinând trei medalii de bronz. Olimpiada Internaţională de Biologie din acest an a reunit 240 de concurenţi din 60 de ţări.

9.   Olimpiada pluridisciplinară

olimpiada-internationala-pluridisciplinara

  Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada. Aceştia au câştigat 13 medalii, dintre care 9 de aur la informatică, matematică, fizică şi chimie. Este cel mai bun rezultat din ultimii ani.

10.   Lingvistică

 

 Olimpicii-României

 România a obţinut locul 3 în proba pe echipe şi două menţiuni individuale la Olimpiada Internaţională de lingvistică care a avut loc la Manchester.

 În anul şcolar 2012 – 2013, la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, elevii români au obţinut 53 de medalii de aur şi premii I, 65 de medalii de argint şi premii II, 48 de medalii de bronz şi premii III şi 35 de menţiuni.

Sursa:edu-news.ro

Mai puteti citi si:

Social

Arhiva stiri