Sports Illustrated: Bucureștiul este un Mecca al baschetului 3×3

La final de an, intr-un review al sezonului 3×3 din intreaga lume, Sports Illustrated scrie: „Bucureștiul este un neversoimil Mecca al baschetului 3×3, un loc unde streetball-ul are parte de mai multă popularitate decât baschetul tradițional 5×5. Tabloul de la Sport Arena Streetball aduce la un loc o mare varietate de jucători, de la veterani la adolescente”.

Sports Illustrated Bucuresti Mecca baschetului 3×3 Sport Arena Streetball 1

Sport Arena Streetball este singura competiție de gen din lume, în afara turneelor World Tour organizate de FIBA, la care cei de la Sports Illustrated fac referire în articolul dedicat baschetului 3×3 la nivel mondial. Competițiile organizate de Sport Arena și Sport Logistic sunt afiliate circuitului mondial organizat de FIBA, cu statut de turneu de calificare, și au adunat în 2013 peste 4.000 de jucători și peste 20.000 de spectatori la turneele organizate în București.

Un baschetbalist român, comparat de Sports Illustrated cu Ilie Năstase.

Sports Illustrated Bucuresti Mecca baschetului 3×3 Sport Arena Streetball Angel Santana

Românul Angel Santana, campion la Sport Arena Streetball și unul dintre cei mai buni jucători de baschet 3×3 din lume, a fost comparat de celebra publicație americană Sports Illustrated cu Ilie Năstase pentru stilul său aparte de pe terenul de joc, dar și din afara lui.

„România l-a tranformat într-un Ilie Năstase al baschetului. Cunoscut pentru stilul său de a petrece, mai ales când a doua zi dimineață are meci, pentru spiritul său pe teren, Santana i-a determinat pe organizatorii puternicului turneu de la Moscova să inventeze titlul de MFP (Most Funny Player – Cel mai haios jucător). La finala 3×3 FIBA World Tour de la Istanbul, după o aruncare reușită de trei puncte, s-a năpustit către fanii români din tribună, împărțind bezele și bătând palma cu oricine se nimerea”, scriu cei de la Sports Illustrated.

Sports Illustrated Bucuresti Mecca baschetului 3×3 Sport Arena Streetball 2

De asemenea, singurele fotografii folosite în articol, în afara celor de la turneele World Tour organizate de FIBA, sunt cele de la turneele Sport Arena Streetball, de pe siteul oficial www.3la3.ro (foto: Cosmin Motei).

Articolul din Sports Illustrated poate fi accesat aici: http://sportsillustrated.cnn.com/longform/three-on-three/index.html

Social

Arhiva stiri