Strugurii şi vinul ne salvează pielea – la propriu

Strugurii şi vinul ne salvează pielea,la propriu.Consumul de vin sau struguri ar putea să ne protejeze de efectele negative ale razelor solare, susţine un nou studiu, care a descoperit în fructe o substanţă ce poate limita deteriorarea celulelor.

vinul

Razele ultraviolete emise de Soare sunt principala cauză externă care duce la afecţiuni ale pielii, îmbătrânire prematură, arsuri solare sau chiar cancer cutanat.

Oamenii de ştiinţă spanioli de la Universitatea din Barcelona şi Consiliul Naţional Spaniol de Cercetare au descoperit în struguri anumite substanţe care protejează celulele pielii. Deja companiile cosmetice şi-au arătat interesul faţă de aceste substanţe, în ideea de a dezvolta noi creme şi pastile care să imite procesul creat de ele.

Cercetători au analizat reacţia chimică ce se produce la nivelul pielii atunci când aceasta intră în contact cu razele UV provenite de la Soare. Ei au descoperit că flavonoizii din struguri pot bloca reacţia chimică ce cauzează distrugerea celulelor şi provoacă, ulterior, afecţiuni ale pielii.

Studiul a fost efectuat în condiţii de laborator, iar rezultatele au fost publicate în Jurnalul de Agricultură şi Chimie Alimentară.

Sursa: The Telegraph

Mai puteti citi si:

Social

Arhiva stiri