Află care sunt cele trei modalităţi de acţionare conştientă

Acţionare conştientă

Conştiinţa poate curge în ceea ce faceţi şi, prin voi, în această lume, în trei moduri, trei modalităţi prin care vă puteţi armoniza viaţa cu forţa creativă a universului. Modalitate înseamnă energia-frecvenţă fundamentală care curge în ceea ce faceţi şi conectează acţiunile voastre cu conştiinţa trează care răsare în această lume. Ceea ce faceţi va fi disfuncţional şi pornit din ego dacă nu este efectuat printr-una dintre aceste trei modalităţi. Ele se pot schimba pe parcursul unei zile, deşi una dintre ele poate fi dominantă într-o anumită perioadă a vieţii voastre. Fiecare modalitate este adecvată anumitor situaţii.

Modalităţile prin care se efectuează acţiunea conştientă sunt acceptarea, bucuria şi entuziasmul. Fiecare reprezintă o anumită frecvenţă vibraţională a conştiinţei. Trebuie să fiţi atenţi ca una dintre ele să opereze ori de câte ori faceţi ceva, orice — de la sarcina cea mai simplă până la cea mai complexă. Dacă nu sunteţi nici într-o stare de acceptare, nici într-una de bucurie, nici de entuziasm, priviţi îndeaproape şi veţi vedea că vă provocaţi suferinţă şi vouă, şi altora.

universuri-paralele-dezvoltare-personala-personal-development-multiuniverse-timetv

Dezvoltare Personala (Personal Development)

Acceptarea

Când o acţiune nu vă aduce bucurie, puteţi cel puţin accepta că aceasta este ceea ce aveţi de făcut. Acceptare înseamnă: acum aceasta este ceea ce îmi cere situaţia, momentul să fac, aşa că o fac de bunăvoie. Am vorbit deja pe larg despre importanţa acceptării interioare a ceea ce se întâmplă, iar acceptarea a ceea ce trebuie să faceţi este doar un alt aspect al acesteia. De exemplu, probabil că nu vă veţi putea bucura să schimbaţi un pneu dezumflat la maşină în toiul nopţii, pe un drum pustiu şi în timp ce plouă cu găleata, cu atât mai puţin veţi putea să vă entuziasmaţi de situaţie, dar puteţi avea o stare de acceptare. A efectua o acţiune într-o stare de acceptare înseamnă a avea o stare de pace în timp ce acţionaţi. Pacea respectivă este o vibraţie energetică subtilă care curge atunci în ceea ce faceţi. La suprafaţă, acceptarea pare o stare pasivă, dar în realitate este activă şi creativă, pentru că aduce ceva cu totul nou în această lume. Pacea aceea, vibraţia aceea energetică subtilă este conştiinţa, iar una dintre căile prin care intră ea în lume este acţiunea în starede abandon interior, iar unul dintre aspectele acesteia este acceptarea.

Dacă nu puteţi nici să vă bucuraţi şi nici să acceptaţi ceea ce faceţi — opriţi-vă. Altfel, nu vă asumaţi responsabilitatea pentru singurul lucru pentru care puteţi cu adevărat să vă asumaţi responsabilitatea şi care se întâmplă să fie şi acel lucru care contează cu adevărat: starea conştiinţei voastre. Şi dacă nu vă asumaţi responsabilitatea pentru starea conştiinţei voastre, nu vă asumaţi responsabilitatea pentru viaţă. Atunci care este legătura dintre ceea ce faceţi şi starea de bucurie? Vă veţi bucura de orice activitate în care veţi fi pe deplin prezenţi, orice activitate care nu reprezintă doar un mijloc pentru atingerea unui scop. Nu acţiunea este cea de care vă bucuraţi în realitate, ci sentimentul profund de însufleţire ce curge în ea. Însufleţirea respectivă este una cu ceea ce sunteţi. Aceasta înseamnă că, atunci când vă bucuraţi să faceţi ceva, experimentaţi cu adevărat bucuria Fiinţării în aspectul ei dinamic. De aceea, orice faceţi cu bucurie vă conectează la forţa din spatele întregii creaţii. Iată o practică spirituală care va aduce forţă şi expansiune creativă în viaţa voastră. Faceţi o listă cu mai multe activităţi de rutină pe care le efectuaţi frecvent. Includeţi activităţi pe care le consideraţi neinteresante, plictisitoare, obositoare, iritante sau stresante. Dar nu includeţi nimic din ceea ce urâţi sau nu puteţi suferi să faceţi — caz în care fie acceptaţi, fie încetaţi să faceţi lucrul respectiv.

Lista poate include mersul la serviciu şi înapoierea, cumpărăturile cotidiene, spălarea rufelor sau orice altceva consideraţi obositor sau stresant în munca de fiecare zi. Apoi, ori de câte ori efectuaţi activităţile respective, faceţi din ele o cale spre vigilenţă. Fiţi absolut prezenţi în ceea ce faceţi şi simţiţi liniştea vigilentă, însufleţită din interiorul vostru ca fundal a activităţii. Veţi descoperi în curând că ceea ce faceţi într-o astfel de stare de atenţie susţinută nu mai este stresant, obositor sau iritant, ci devine sursă de bucurie. Mai exact, ceea ce vă produce bucurie nu este în realitate acţiunea exterioară, ci dimensiunea interioară a conştiinţei ce curge în acţiune. Aceasta înseamnă să găsiţi bucuria Fiinţării în ceea ce faceţi. Dacă simţiţi că viaţa voastră este lipsită de semnificaţie sau este prea stresantă sau obositoare, aceasta se întâmplă deoarece nu aţi adus încă în viaţa voastră dimensiunea respectivă. Scopul vostru principal nu a devenit încă acela de a fi conştienţi în ceea ce faceţi.

Pământul nou îşi face apariţia pe măsură ce tot mai mulţi oameni descoperă că scopul lor principal în viaţă este acela de a aduce lumina conştiinţei în această lume şi folosesc astfel tot ceea ce fac ca mijloc în vederea conştientizării. Bucuria Fiinţării este bucuria de a fi conştient. Conştiinţa trează preia apoi controlul de la ego şi începe să vă conducă viaţa. Se poate atunci să descoperiţi că o activitate pe  care o efectuaţi de mult timp începe să se extindă în mod firesc în ceva mult mai mare, atunci când conştiinţa îi oferă forţă. Unii dintre acei oameni care, prin acţiune creativă, îmbogăţesc vieţile multor altora, fac pur şi simplu ceea ce le aduce cea mai mare bucurie, fără să încete să realizeze sau să devină ceva prin activitatea respectivă.

Pot fi muzicieni, artişti, scriitori, oameni de ştiinţă, procesori sau constructori sau pot fi cei care iniţiază noi structuri sociale sau acţiuni de amploare (acţiuni iluminate). Uneori se întâmplă ca sfera lor de influenţă să rămână mică timp de câţiva ani; apoi se poate întâmpla ca deodată sau progresiv să curgă în ceea ce fac ei un val de energie creativă, iar activitatea lor se extinde mai mult decât şi-ar fi putut imagina şi îi atinge pe nenumăraţi alţii. Pe lângă bucurie, ceea ce fac ei primeşte o anumită intensitate, iar odată cu aceasta vine o creativitate ce trece dincolo de orice ar putea săvârşi un om obişnuit.

Dar n-o lăsaţi să ajungă în minte, căci acolo s-ar putea ascunde o reminiscenţă de ego. Voi sunteţi încă oameni obişnuiţi. Extraordinar este ceea ce vine prin voi în această lume, iar esenţa respectivă o împărtăşiţi cu toate fiinţele. Poetul persan şi maestrul sufit din secolul al paisprezecelea, Hafiz, exprima minunat acest adevăr: „Sunt un orificiu într-un flaut prin care trece respiraţia lui Cristos. Ascultaţi muzica”.

Următoarele două modalităţi de acţionare conştientă le veți afla într-un articol viitor.

ECKHART TOLLE – Dezvoltare Personală  (Personal Development)

Social

Arhiva stiri