Iisus, in topul listei celor mai importante personaje din istorie. Cine il urmeaza in clasament

Iisus a fost desemnat de utilizatorii de internet cel mai important personaj din istoria omenirii, in clasament fiind urmat de Napoleon si Shakespeare.

Iisus

Doi analisti, specilisti in internet, au stabilit clasamentul in functie de impactul pe care le-au avut personajele asupra utilizatorilor de internet si opiniile exprimate de acestia pe paginile Wikipedia de-a lungul timpului, potrivit Daily Mail.

Profesorii Steven Skiena si Charles Ward au utilizat metodele de analiza cantitativa pentru a clasifica mai mult de 1.000 de figuri istorice si personaje proeminente, cum ar fi Elvis sau Beethoven, Stalin si Regina Victoria.

Cum Iisus s-a clasat pe primul loc in acest top, nu este de mirare ca profetul Mohamed este pe a patra pozitie.

Liderii unor mari imperii apar pe lista – Napoleon pe locul doi, iar Alexandru cel Mare pe locul 9.

Profesorul lui Alexandru si fondatorul filozofiei moderne, Aristotel, este, asemenea, in acest top, ocupand locul opt.

In clasament sunt prezenti si trei fosti presedinti ai Statelor Unite ale Americii, doi dintre acestia fiind considerati parintii fondatori ai acestui stat – George Washington si Thomas Jefferson. Cu toate ca rolul lor a fost foarte important in istorie, iar acest lucru nu este contestat de nimeni, cei doi au fost surclasati de catre Abraham Lincoln, care se afla pe al cincilea loc.

Singurul britanic din top ten este William Shakespeare, autorul capodoperei Romeo si Julieta, a carui scrieri despre iubire au avut un puternic impact asupra omenirii secole la rand.

In top ten si-a gasit locul si un personaj negativ din istorie: Adolf Hitler. Pe primele 10 locuri din acest clasament nu se afla nicio femeie.

In volumul „Cine este mai maret? Unde se claseaza intr-adevar personajele istorice„, profesorii Skiena si Ward compara clasamentul lor cu sistemul Google de clasare dupa cautarea paginilor de internet.

Colectand milioane de opinii despre figuri celebre si infame de-a lungul istoriei, ei au calculat cat de mult si-a pus amprenta fiecare personaj asupra oamenilor, in timp.

L-am numi pe Iisus ‘cel mai important personaj din istorie’. Cu peste 2 miliarde de oameni care il urmeaza la 2.000 de ani dupa moarte, Iisus este un personaj istoric de succes„, a declarat profesorul Skiena pentru Pacific Standard.

Cei doi profesori au folosit pagina in engleza a Wikipedia ca baza pentru algoritmul lor

CELE MAI IMPORTANTE 10 PERSONAJE DIN ISTORIA OMENIRII:

1. Iisus
2. Napoleon Bonaparte
3. William Shakespeare
4. Mohammed
5. Abraham Lincoln
6. George Washington
7. Adolf Hitler
8. Aristotel
9. Alexander cel Mare
10. Thomas Jefferson

Sursa: Daily Mail

Social

Arhiva stiri