MASAJUL umerilor, extrem de benefic. Vezi ce au descoperit cercetătorii

Masajul la nivelul umerilor şi al gâtului ar putea creşte fertilitatea masculină. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii americani în timpul unor teste efectuate la Centrul medical din Carolina.

MASAJUL-umerilor-extrem-de-benefic

choicehealthmag.com

MASAJUL umerilor, extrem de benefic

Cercetătorii americani cred că un masaj suedez de 15 minute la nivelul umerilor şi al gâtului, efectuat înainte de donarea de spermă pentru inseminarea intrauterină, ar putea creşte şansele de concepţie ale unui cuplu, scrie Mediafax care citează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă au pornit de la teoria conform căreia relaxarea profundă reduce nivelurile de cortizon, hormonul responsabil pentru inducerea stresului, şi creşte producţia de spermă şi, implicit, numărul de spermatozoizi sănătoşi.

Testul efectuat de cercetătorii americani urmează unui studiu din Italia, în cadrul căruia a fost descoperit faptul că stresul emoţional afectează fertilitatea. Numărul spermatozoizilor sănătoşi a scăzut în cazul bărbaţilor stresaţi, însă a revenit la normal după ce subiecţii au fost trataţi împotriva stresului.

Mai mult, a fost dovedit faptul că masajul umerilor şi al gâtului reduce nivelul de anxietate.

Social

Arhiva stiri