Teatrul de Artă Bucureşti sărbătorește 1 an. Vezi programul spectacolelor

Pe 8 decembrie, Teatrul de Artă Bucureşti împlineşte un an! Cu această ocazie, deschide mai devreme perioada Sărbătorilor de Iarnă şi aniversează primul an de la inaugurarea Sălii de teatru prin 8 zile de sărbătoare.

Teatrul-de-Arta-Bucuresti

Teatrul de Artă Bucureşti sărbătorește 1 an

Perioada celor 8 zile aniversare va începe şi se va încheia cu câte o PREMIERĂ, ambele spectacole fiind producţii proprii ale Teatrului de Artă Bucureşti şi pregătite special pentru prima aniversare pe scena proprie.

Cele 8 zile aniversare debutează în data de 8 decembrie cu premiera celei mai noi producţii– „6 din 49”, în regia lui Alexandru Maftei (regizor de film „Domnisoara Christina”, „Bună, ce faci?”), cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu. Spectacolul este o comedie savuroasă despre ceea ce se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli atunci când sunt puşi în faţa unui bilet câştigător la loto care valorează 10 milioane de euro. Un spectacol care pune în discuție felul în care o relație de cuplu poate rezista uneia din cele mai perfide ispite inventate vreodată: banii, se arată într-un comunicat remis Time TV.

După un adevărat tur de forță spirituală, cele 8 zile de evenimente se încheie pe 15 decembrie cu cea de-a doua premieră din program, „Procesul Cârtițelor”, pe un text de Sorana Coroamă Stanca, o metafora a lumii de astăzi, o poveste fantastică într-o lume reală.

Pe parcursul celor 8 seri de eveniment, din program mai fac parte spectacole de teatru precum „Un bărbat și mai multe femei” (10.12), “Unora le place swingul” (12.12) – cu problemele unui altfel de mod de viață, thriller-ul „Voyeur” (14.12), „Variațiuni la invențiuni” (13.12) – pe ritmuri de pian și o seară specială, cu vocea inconfundabilă a Mariei Răducanu (11.12).

Un an de teatru

În primul an de la lansare, Teatrul de Artă nu doar că şi-a întâmpinat publicul în atmosfera caldă şi liniştită a propriei săli, micuţă dar cochetă, ci şi-a uimit permanent spectatorii cu proiecte noi precum: Stagiunea de vară „Teatru Fără Tavan” (desfăşurată în amfiteatrul amenajat în faţa sălii de spectacole), Teatrul de Artă Junior (cu spectacolele pentru copii, puse în scenă în dimineţile de week-end), Şcoala de Vară (prin organizarea cursurilor de dezvoltare personală prin actorie), şase producţii proprii noi (Ruleta Rusească, Colecţionarul, Voyeur, Unora le place swingul, 6 din 49 şi Procesul cârtiţelor – ultimele două urmând a avea premiera în săptămâna aniversară).

In cei 3 ani de la înfiinţare şi după primul an într-un spaţiu propriu, Teatrul de Artă a reuşit să împlinească destinul a numeroase spectacole. Succesul Teatrului, măsurat în zâmbete şi aplauze, continuă să înalţe standardele şi să ofere spectatorilor proiecte şi mai îndrăzneţe.

PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII ANIVERSARE

DUMINICĂ, 8 DECEMBRIE | ORA 20.15

PREMIERĂ 6 din 49 de Spiró Győrgy ( traducere si adaptare Zeno Fodor. Cu: DANA VOICU și LIVIU CHELOIU. Regia ALEXANDRU MAFTEI)

LUNI, 9 DECEMBRIE | ORA 20.15

6 din 49 de Spiró Győrgy ( traducere si adaptare Zeno Fodor. Cu: DANA VOICU și LIVIU CHELOIU. Regia ALEXANDRU MAFTEI)

MARȚI, 10 DECEMBRIE | ORA 21.15

UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin (Cu: PAULA CHIRILĂ și GEORGE CONSTANTINESCU. Regia BOGDAN HUȘANU)

MIERCURI, 11 DECEMBRIE | ORA 20.15

CONCERT Maria Răducanu

JOI, 12 DECEMBRIE | ORA 20.15

UNORA LE PLACE SWINGUL, după Donna Hoke (Cu LAVINIA MUNTEANU, ANCA MANOLESCU, EDGAR NISTOR, MARIUS CĂLUGĂRIȚA. Regie CLAUDIU PUȘCĂU)

VINERI, 13 DECEMBRIE | ORA 20.15

VARIAȚIUNI LA INVENȚIUNI. (Cu: EMILIAN MÂRNEA, PETRE ANCUȚA)

SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE | ORA 20.15

VOYEUR, de Gardner McKay (Cu: ALEXANDRA IONIȚĂ și TUDOR ARON ISTODOR. Regia CLAUDIU ISTODOR. Scenografia Iulian Băltățescu)

DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE | ORA 20.15

PREMIERĂ PROCESUL CÂRTIȚELOR, de Sorana Coroamă Stanca (Cu: MIHAI STĂNESCU, LAVINIA POP COMAN, VLAD IANUȘ. Scenografie: Răzvan Constantinovici. Costume: Ilona Micu Lorincz. Regia: MARIAN MOCANU).

Social

Arhiva stiri