Noul Ford Mustang. Poze si video oficiale

2014 Ford Mustang GT TimeTV 19

Asteptarea a luat sfarsit. Dupa cum a promis, Ford a prezentat noul Mustang astazi, pe 5 decembrie, simultan pe patru continente. SUA, Europa, Asia (mai exact China) si Australia au avut onoarea de face cunostinta cu noua generatie a legendei americane: Ford Mustang 2014. O masina care place, dar care renunta la o parte din mostenirea sa estetica in favoarea unui limbaj cat mai international, insa lipsit de personalitate in acelasi timp. Da, de la primele imagini, pentru mine noul Ford Mustang este o dezamagire.

2014 Ford Mustang GT TimeTV 20

Dupa aparitia catorva poze in ultimele zile, Ford Mustang a fost in sfarsit prezentat oficial de catre creatorii sai. Pana vom avea ocazia sa va prezentam impresii pe viu despre masina, va lasam sa o descoperiti prin intermediul galeriei foto de la sfarsitul articolului, precum si in video-urile urmatoare.

Daca imi impartasiti sau nu parerea despre design, lasati un comment. Nu ma pot abtine sa nu mai dau inca o data cu pietre, Ford merita! Nu poti sa amesteci in liniile unui mit al industriei auto influente de Fiesta sau Focus ST. Si asta doar pentru ca, pentru prima data in istoria sa, Ford Mustang va fi comercializat la nivel global. Mai putin Mustang, mai mult…Focus, asta e rezultatul. Mai avem o rupere de la traditie: un 4 cilindri turbo sub capota. Sigur, este in beneficiul clientilor din tarile cu o fiscalitate care descurajeaza achizitionarea unor motoare mari si poluante, dar un patru cilindri nu are ce cauta sub capota unui Mustang. Gata cu criticile! Propulsorul cu pricina este un turbo EcoBoost de 2.3 litri, 310 CP si 406 Nm la 2.500-4.500 rpm. Alaturi de el, in oferta mai este disponibil un V6 de 3.7 litri si 305 CP si un V8 de 5 litri si 420 CP. In Europa vor fi aduse doar modele echipate cu marele V8 si cu propulsorul in patru cilindri EcoBoost. Standard, toate Mustangurile vin echipate cu o cutie manuala cu 6 trepte Getrag si cu…(in sfarsit!) suspensie spate independenta multilink cu brate din aluminiu.

Interiorul a fost la randul sau redesenat, iar Ford se lauda cu o imbunatatire serioasa a calitatii materialelor si finisarilor. Dotarile tin si ele pasul cu evolutia tehnologiei: sistem de infotainment cu ecran tactil MyFord Touch, sistem audio profesional Shaker Pro si Selectable Drive Modes, sistem controlat printr-un buton de la care se pot alege mai multe programe, care modifica parametrii directiei, acceleratiei si sistemului de control electronic al stabilitatii. Selectable Drive Modes are incorporat si o functie speciala launch-control.

Vanzarile pe continentul american vor debuta in 2014, in timp ce europenii mai au de asteptat pana in 2015 pentru a se bucura de noul Ford Mustang.

GALERIE FOTO:

Social

Arhiva stiri