Autovehiculele Chevrolet nu se vor mai vinde in Europa, incepand cu 2015

Grupul auto american General Motors (GM) a anuntat, joi, ca va retrage marca Chevrolet de pe pietele din Europa de Vest si de Est, incepand din 2015. Aceasta retragere, coroborata cu restructurarea retelei de dealeri, va genera economii de pana la un miliard USD, pana la jumatatea lui 2014.

Gama Chevrolet Europa 2013

Low-cost-ul este o arta greu de stapanit. O dovedeste grupul Renault, singurul jucator important pe piata automobilelor de buget, prin marca Dacia. Opel a incercat sa ii calce pe urme, rebranduind modelele Daewoo importate in Europa cu sigla Chevrolet. De aici pana la o noua generatie de modele, moderne, bazate pe tehnica Opel si avand corespondent si in curtea producatorului din Rüsselsheim, nu a mai fost decat un pas. Succesul acestor modele a avut insa un efect nedorit pentru Opel: canibalizarea celor doua marci. Lucru explicabil prin pozitionarea gresita pe piata a modelelor Chevrolet, la un nivel de pret comparabil cu concurenta coreeana si nu cu Dacia, si esecul marcii Opel de a urca in clasa premium, dupa cum prevedea strategia GM. Rezultatul: Chevrolet a mancat o felie mare din partea de piata a lui Opel, care nu avea nicio sansa sa fure clienti de la BMW, Audi si Mercedes.

Astfel, General Motors a ales sa se concentreze in Europa pe promovarea vehiculelor produse de divizia sa germana, Opel, precum si de marca sora britanica Vauxhall, urmand de asemenea sa promoveze si modelele de lux Cadillac. Chevrolet va continua sa se comercializeze in Rusia, unde diferentierea fata de Opel este mult mai clara, iar vanzarile Chevrolet au o dinamica mult mai buna decat in Europa de Vest si centrala. Exista insa si o veste buna: modelele emblematice pentru Chevrolet, Camaro si Corvette, vor fi oferite in continuare in toata Europa.

Chevrolet Romania anunta ca decizia GM este de a continua sa ofere toate serviciile post-vanzare catre clientii romani, astfel incat clientii din Romania sa nu aiba de suferit. Serviciile de garantie, piesele de schimb originale si servisarea vor continua, inclusiv pentru masinile cumparate pana la finalul lui 2015.

In aceste conditii, in afara unor reduceri masive de pret, de ce si-ar mai cumpara cineva un model Chevrolet?

Social

Arhiva stiri