Los Angeles & Tokyo 2013: Mercedes SLS AMG GT Final Edition

Emotie si performanta, asa ar putea fi caracterizat pe scurt Mercedes SLS AMG. Dupa aproape patru ani de comercializare, cariera sa se va incheia in 2014, cand vor fi produse ultimele exemplare. Pentru a celebra acest model cu adevarat exceptional, Mercedes a pregatit o mica surpriza: editia speciala limitata SLS AMG GT Final Edition. Prezentarea a avut loc simultan la Saloanele Auto de la Los Angeles si Tokyo, alaturi de noua generatie Mercedes S65 AMG.

Mercedes-SLS-AMG-GT-Final-Edition-1

Mercedes SLS AMG este o masina pentru suflet. Nascut in 2010, este reincarnarea moderna a vechiului spirit sportiv Mercedes. Silueta sa, accentuata de usile „fluture”, nu a lasat pe nimeni indiferent, ca si sunetul demential produs de evacuarea motorului V8 de 6.2 litri. Am putea spune „hrana pentru suflet, ochi si urechi”, asta este Mercedes SLS AMG. V8-ul de sub capota isi va incheia si el cariera odata cu ultimul SLS AMG produs.

Mercedes-SLS-AMG-GT-Final-Edition-2

Cortina se va trage peste cariera lui SLS AMG in 2014, dar o serie speciala, limitata la 350 de exemplare, va indulci despartirea de acest model. Este vorba de Mercedes SLS AMG GT Final Edition, bazat pe versiunea GT, care duce V8-ul de sub capota pana la 591 CP. SLS GT Final Edition se distinge prin capota, retrovizoarele si eleronul spate din fibra de carbon si cateva retusuri la nivel estetic, si va fi disponibil si in versiune roadster.

Mercedes-SLS-AMG-GT-Final-Edition-3

Mercedes a infirmat zvonurile legate de un viitor urmas pentru SLS AMG, alegand in schimb dezvoltarea unui alt model, cu nume de cod C190, care cel mai probabil se va numi SLC, dar nu va avea aceeasi incarcatura emotionala ca actualul SLS.

Mercedes-SLS-AMG-GT-Final-Edition-4

Social

Arhiva stiri