25.000 de credinciosi au facut noapte alba si s-au rugat sambata langa Pestera Sf. Andrei

Aproape 25.000 de credinciosi s-au rugat ore in sir la manastirea din judetul Constanta, ridicata chiar langa pestera unde se spune ca a trait cel care i-a crestinat pe romani si ii ocroteste.

credinciosi

Pelerinii s-au bucurat de o vreme frumoasa si de una dintre cele mai impresionante slujbe religioase din ultimii ani. Tot sambata, peste sapte sute de mii de persoane au motiv serios sa dea de baut de ziua numelui.

Sositi inca de aseara la pestera unde a trait Sfantul Andrei, pelerinii au facut o noapte alba si au asteptat piosi slujba de sambata.

Un document important despre viata sfantului este Evanghelia dupa Ioan care mentioneaza ca acesta ar fi fost intai ucenic al lui Ioan Botezatorul. Ioan i-a spus sa-l urmeze pe Iisus din Nazaret devenind astfel si „cel intai chemat”.

Potrivit unor surse istorice, dupa moartea lui Iisus, la care a fost martor, apostolul a mers in pelerinaj prin Asia Mica, apoi a trecut in peninsula Balcanica prin teritoriul Turciei de azi, ajungand, in final, in Dobrogea.

Aici ar fi propovaduit mai multi ani si a intalnit populatiile scitilor si dacilor pe care le-a crestinat.

Traditia crestina ne spune ca el s-a oprit aici in aceasta pestera pentru catva timp si a impartasit invataturile despre Evanghelie.„, povesteste parintele Chirila.

Dupa ce au asistat la slujba, credinciosii s-au inchinat la racla cu moastele sfantului.

Ma rog pentru familia mea pentru copii mei. Simt eu asa ca ma usurez la suflet„, a marturisit un credincios.

Locul cel mai important al spiritualitatii romanesti, prima biserica nefacuta de mana omului, printre primele din lume unde Sfantul Andrei a slujit, a propavaduit, a botezat„, a spus IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

credinciosi

Este un miracol dumnezeiesc, de altfel eu vin in fiecare an si ma bucur si ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot„, a povestit o femeie.

Cu totii au dorit sa atinga racla cu moastele sfantului expusa la intrarea in pestera. Pentru multi, prezenta in locul unde se revarsa harul credintei a fost ca dulce mangaiere.

Printre pelerini s-a numarat si premierul Victor Ponta care a stat la rand. „Nu mi-a cazut rangul. Daca timpul imi permite stau la coada, daca nu, nu ma duc in fata”, a spus el adaugand: „M-am rugat pentru Andrei al meu si pentru toti cei care au familii in care exista un Andrei si nu numai, pentru sanatate si mai multa liniste.”

Sfantul Andrei a fost rastignit de autoritatile romane si a murit ca martir in Patras, pe teritoriul Greciei de astazi. In perioada comunista, pestera din Dobrogea in care se crede ca a locuit, a fost desfiintata ca asezamant religios. Dupa 1989 locul a devenit schit iar ulterior manastire de calugari.

Sursa: Pro TV

Social

Arhiva stiri