BMW i3 dezamageste: 4 stele la testele de impact Euro NCAP

Bavarezii au anuntat cu surle si trambite, la lansarea micului vehicul electric, ca structura de rezistenta din fibra de carbon si aluminiu va fi benefica pentru securitatea noului BMW i3. Cu toate acestea, i3 nu a reusit sa atinga nivelul celor cinci stele la ultima sesiune de teste de impact Euro NCAP. Concluzia: doar patru stele pentru BMW i3, din cauza lipsei unor anumite sisteme de asistenta si a protectiei deficitare a pietonilor in caz de impact.

BMW i3

Testele de impact cu vehicule electrice sunt intotdeauna un eveniment oarecum iesit din comun, din cauza arhitecturii diferite fata de autoturismele normale. Dupa Renault Zoe, a fost randul mult mediatizatului BMW i3 sa intre pe mainile oficialilor Euro NCAP. Crash-testele cu mica bavareza electrica au scos la lumina cateva surprize neplacute.

Scorul final obtinut de BMW i3 este de doar patru stele, mai putin decat Renault Zoe, care se poate lauda cu cinci stele Euro NCAP. Cele doua autovehicule au practic aceeasi nota pentru protectia pasagerilor, dar BMW-ul i3 a avut doar rezultate medii la capitolul protectiei pietonilor (57%). In caz de impact, bazinul si picioarele sunt extrem de vulnerabile. Aproape acelasi rezultat a fost obtinut si la capitolul sistemelor de asistenta pentru sofer, absenta limitatorului de viteza permintandu-i lui i3 un scor de doar 55%, fata de 85% pentru Zoe.

Social

Arhiva stiri