Mercedes Vision Gran Turismo Concept: doar virtual VIDEO

Constructorii germani sunt recunoscuti pentru pragmatismul si strictetea lor. Abaterile de la aceasta abordare sunt rare, dar ele exista. BMW a prezentat Gran Lusso Coupe, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Villa d’Este, din vara acestui an. Rivalul sau din Stuttgart nu a ramas cu nimic mai prejos si a dezvaluit un concept entuziasmant, botezat Mercedes Vision Gran Turismo, cu ocazia lansarii…ati ghicit, a jocului Gran Turismo 6.

Mercedes Vision Gran Turismo Concept 1

Jocurile video si constructorii auto reprezinta un capitol aparte. O noua cale de promovare, benefica ambelor parti, dar foarte putin folosita. Ne aducem aminte de celebrul Citroen GT, conceput mai intai pentru jocul Gran Turismo si de abia dupa reactiile pozitive ale publicului „reincarnat” si intr-un model pe viu, din nefericire ramas tot la stadiul de concept. Cu toate acestea, prezenta lui GT in Gran Turismo a reprezentat o lovitura de imagine pentru Citroen, de care francezii au profitat o perioada de timp.

Citroen GT

Si Mercedes a decis sa dezvolte virtual un concept pentru noua serie a jocului Gran Turismo. Constructorul german prezinta astfel un model special gandit pentru acest joc, botezat Mercedes Vision Gran Turismo Concept. Un coupe superb, care pastreaza atributele specifice marcii, si prezinta caracteristice tehnice extrem de realiste. Mercedes anunta o putere de 584 CP pentru blocul V8 AMG aflat sub capota, in timp ce greutatea ar fi de numai 1384 kg. Vision Gran Turismo ar trebui sa fie printre cele mai performante modele din Gran Turismo 6, joc ce va fi lansat oficial la inceputul lunii decembrie, la inceput doar pentru platformele PS3. Remarcam ca ambele concepte, Mercedes Vision Gran Turismo si Citroen GT, au nume care evoca acest joc, fie direct Gran Turismo, fie doar initiale, GT.

Mercedes Vision Gran Turismo Concept 5

Semnalam si faptul ca germanii au produs un exemplar la scara reala al conceptului Vision Gran Turismo, pentru a celebra inaugurarea unui centru de cercetare si dezvoltare Mercedes in Sunnyvale, California.

GALERIE FOTO:

Social

Arhiva stiri